logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DELL 17R SE-7720 - Brak dźwięku w działających słuchawkach, gniazdo jack sprawne

JinLisek 02 Lis 2013 20:34 3285 0
REKLAMA
  • #1 12907840
    JinLisek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam. Parę dni temu kupiłem nowe słuchawki (Ozone Rage ST) i działały normalnie... Rozmawiałem ze znajomymi przez Raidcall i nie było problemu. Jednakże wczoraj próbowałem rozmawiać przez teamspeak - problem w tym, że po włączeniu tego programu dźwięk szedł mi na głośniki, a nie na słuchawki. Zmieniłem coś w ustawieniach i było ok. Dziś próbowałem znowu korzystać ze słuchawek, ale po ich podpięciu dźwięk nie idzie, ani na słuchawkach, ani na głośnikach. Na wszelki wypadek sprawdziłem (na Linuxie i mp3) czy słuchawki działają i owszem są sprawne. Próbowałem zmieniać coś w urządzeniach do odtwarzania, ale nic to nie daje... Jestem przekonany, że to problem konfiguracji dźwięków w systemie, jednakże nie mam pojęcia jak mogę to naprawić. Już kiedyś miałem spore problemy z dźwiękiem na tym laptopie, a teraz znowu się zaczyna. Proszę o pomoc!

Co dziwniejsze mimo, że po podłączeniu słuchawek nie ma dźwięku na nich ani na głośnikach to kiedy kliknę "testuj" na słuchawki komunikacyjne w urządzeniach do odtwarzania przez chwilę idzie dźwięk, z głośników.
  • REKLAMA
REKLAMA