logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór internetu stacjonarnego: UPC 60 Mb/s vs Netia - opinie i doświadczenia

dawid3266 03 Lis 2013 23:50 1347 7
REKLAMA
  • #1 12912796
    dawid3266
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Uszanowanko.

Pod koniec listopada kończy mi się umowa internetu z Neostrady 10 mb.
    Nigdy ich oferta mi się nie podobała, gdyż występowały częste problemy z internetem, niby 10 mb, ale prędkosc pobierania rzadko dochodzi do 600 kb/s. Jedyne, co mi się tu podoba to Livebox. Według mnie działa całkiem szybko. Szybko się łaczy, jest łatwy w obsłudze, ładny. Chyba że się mylę i konkurencja prezentuje lepsze parametry.

Warte uwagi są chyba dwie firmy: UPC i Netia z czego UPC bardziej mi się podoba ze względu na opinie i ofertę. Z tego co widzę, UPC oferuje 60 mb za 60 zł. Co o tym myślicie?

Poza prędkością internetu, obsłudze klienta i prostocie instalacji zależy mi na dobrym modemie WiFi. Ma być do niego podłączony TV na zwykły kabel ethernet i max 4 komputery WiFi.

Która oferta jest według Was najlepsza?
  • REKLAMA
  • #2 12912868
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12914137
    dawid3266
    Poziom 11  
    Jeśli ten dostawca ma odpowiedni router to chyba nie będę się zastanawiał.
  • #4 12914171
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 12914211
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 12914328
    dawid3266
    Poziom 11  
    jurek.adam:
    Bez przesady, nie ma chyba sensu wydawania kolejnych pieniędzy na router.

Co do wypowiedzi Łupieża - na pewno będę przychylny do UPC, ale coś mi się wydaje, że coś z tego doradzania internetu UPC masz :)
  • #7 12914355
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 12914370
    dawid3266
    Poziom 11  
    UPC odpada, nie ma w mojej miejscowości. Chyba trzeba się dalej użerać z Neostradą ;/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowego dostawcy internetu stacjonarnego po zakończeniu umowy z Neostradą, z której jest niezadowolony z powodu niskiej prędkości i częstych problemów. Rozważa oferty UPC i Netii, przy czym UPC wydaje się bardziej atrakcyjne ze względu na pozytywne opinie oraz korzystne warunki (60 Mb/s za 60 zł). Użytkownik zwraca uwagę na potrzebę dobrego modemu WiFi, który umożliwi podłączenie telewizora i kilku komputerów. W odpowiedziach dominują opinie na korzyść UPC, które oferuje stabilne usługi i możliwość przetestowania sprzętu bez ryzyka. Niektórzy użytkownicy sugerują, że sprzęt dostarczany przez UPC może być przeciętny, co skłania do rozważenia zakupu własnego routera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA