logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór internetu stacjonarnego: UPC 60 Mb/s vs Netia - opinie i doświadczenia

dawid3266 03 Lis 2013 23:50 1353 7
REKLAMA
  • #1 12912796
    dawid3266
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Uszanowanko.

Pod koniec listopada kończy mi się umowa internetu z Neostrady 10 mb.
    Nigdy ich oferta mi się nie podobała, gdyż występowały częste problemy z internetem, niby 10 mb, ale prędkosc pobierania rzadko dochodzi do 600 kb/s. Jedyne, co mi się tu podoba to Livebox. Według mnie działa całkiem szybko. Szybko się łaczy, jest łatwy w obsłudze, ładny. Chyba że się mylę i konkurencja prezentuje lepsze parametry.

Warte uwagi są chyba dwie firmy: UPC i Netia z czego UPC bardziej mi się podoba ze względu na opinie i ofertę. Z tego co widzę, UPC oferuje 60 mb za 60 zł. Co o tym myślicie?

Poza prędkością internetu, obsłudze klienta i prostocie instalacji zależy mi na dobrym modemie WiFi. Ma być do niego podłączony TV na zwykły kabel ethernet i max 4 komputery WiFi.

Która oferta jest według Was najlepsza?
  • REKLAMA
  • #2 12912868
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12914137
    dawid3266
    Poziom 11  
    Jeśli ten dostawca ma odpowiedni router to chyba nie będę się zastanawiał.
  • REKLAMA
  • #4 12914171
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 12914211
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 12914328
    dawid3266
    Poziom 11  
    jurek.adam:
    Bez przesady, nie ma chyba sensu wydawania kolejnych pieniędzy na router.

Co do wypowiedzi Łupieża - na pewno będę przychylny do UPC, ale coś mi się wydaje, że coś z tego doradzania internetu UPC masz :)
  • #7 12914355
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 12914370
    dawid3266
    Poziom 11  
    UPC odpada, nie ma w mojej miejscowości. Chyba trzeba się dalej użerać z Neostradą ;/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje nowego dostawcy internetu stacjonarnego po zakończeniu umowy z Neostradą, z której jest niezadowolony z powodu niskiej prędkości i częstych problemów. Rozważa oferty UPC i Netii, przy czym UPC wydaje się bardziej atrakcyjne ze względu na pozytywne opinie oraz korzystne warunki (60 Mb/s za 60 zł). Użytkownik zwraca uwagę na potrzebę dobrego modemu WiFi, który umożliwi podłączenie telewizora i kilku komputerów. W odpowiedziach dominują opinie na korzyść UPC, które oferuje stabilne usługi i możliwość przetestowania sprzętu bez ryzyka. Niektórzy użytkownicy sugerują, że sprzęt dostarczany przez UPC może być przeciętny, co skłania do rozważenia zakupu własnego routera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA