logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RÓŻNICA MIĘDZY STACJĄ NADAWANĄ I NUMEREM WYŚWIETLACZA W BREMEN SQR 46

javier1963 06 Lis 2013 23:42 8220 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 12923928
    javier1963
    Poziom 2  
    Witajcie przyjaciele, nazywam się Javier, mieszkam w Madrycie w Hiszpanii i jestem kolekcjonerem radioodbiorników samochodowych. Preferuję Becker, Blaupunkt i rzadkie modele innych producentów. Powodem wejścia na to forum jest chęć dowiedzenia się, czy ktoś może mi pomóc z problemem w dwóch moich radiach, jak dotąd nikt go nie rozwiązał. Mam dwa Blaupunkty, jeden to Bremen SQR 46, a drugi to Toronto SQR 48, oba z tym samym błędem, jest różnica 1,2 w strojeniu w FM i 36 w AM (patrz zdjęcia). Zaczynam od tej samej numeracji na tarczy, aby znaleźć tę samą stację w obu radiach (górne radio działa idealnie, jest używane do porównania ze złą melodią na tarczy), a wynikiem jest drugie zdjęcie (2, 4) dla tej samej stacji. Góra ma prawidłową melodię radia w AM i FM. Ktoś wie jak dokonać regulacji? Myślę, że PL 06 i PL 02 (moduły FM i AM) nie są wadliwe, to musi być coś innego wcześniej, ponieważ nie jestem techniczny w elektronice, proszę o pomoc lub wiem, gdzie mogę skierować.
    Dzięki
    Javier
    Załączniki:
    • RÓŻNICA MIĘDZY STACJĄ NADAWANĄ I NUMEREM WYŚWIETLACZA W BREMEN SQR 46 tune_difference_004.jpg (226.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RÓŻNICA MIĘDZY STACJĄ NADAWANĄ I NUMEREM WYŚWIETLACZA W BREMEN SQR 46 tune_difference_003.jpg (232.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RÓŻNICA MIĘDZY STACJĄ NADAWANĄ I NUMEREM WYŚWIETLACZA W BREMEN SQR 46 tune_difference_002.jpg (233.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • RÓŻNICA MIĘDZY STACJĄ NADAWANĄ I NUMEREM WYŚWIETLACZA W BREMEN SQR 46 tune_difference_001.jpg (234.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13056011
    siamon
    Poziom 1  
    Mam tranzystor wyjściowy zmiany 2 pars jeden sterownik 2SC2314 i moc 2SC2078 i wygląda jak teraz CB działa, ale nie mam całej mocy wyjściowej. Co dziwne na 1 kanale mam 1W na 20 kanale, mam też 1W na pasmie ,,de" 45 kanałów (26.605) Mam 3,5W, co jest dobre. Ktoś powiedział mi, że nawet jeśli zmienię tranzystor wyjściowy w tym samym czasie, CB musi zostać dostrojone przez potencjometr trymera lub ,,garnki".
  • #3 19340423
    wimmm
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Hallo,
    Musisz zaprogramować częstotliwość ZF w Prozessorze, aby uzyskać prawidłową częstotliwość.
    Pozdrawiam
REKLAMA