logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki amplituner z Dolby Digital i DTS do 700 zł polecacie?

VincentVega32 20 Mar 2005 14:40 2054 11
REKLAMA
  • #1 1332011
    VincentVega32
    Poziom 11  
    Witam.@LL

Jestem zainteresowany kupnem jak w/w może być używany ale żeby miał dolby digiytal i dts.
    Poprosyu szukam takiego najlepszego w tej cenie 600-700zl liczę na waszą pomoc

Pozdr. Vince
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1332756
    VincentVega32
    Poziom 11  
    Wiem że na Allegro jest dużo sprzętu bo siedzę tam 24h na dobe
    Ale dzięki za link chociaż ja się dobrze nie znam i wiele osób mi mówi że SONY to przereklamowany towar itp.

Mam pytanie czy ta YAMAHA nie jest lepsza YAMAHA RX-V395

PS. Dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 1332809
    krzysiek
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    Mam znajomego ktory pracuja w sklepie rtv i z cala odpowiedzialnoscia stwierdzam ze w popularnym sprzecie za taka kase YAMAHA jest najlepsza moze to moj subiektywny sluch ale z cala pewnoscia gra lepiej od sony panasonica itp nie patrzac na parametry elektryczne YAMAHA ma scene glebie dynamike ma po prostu to COS
  • #5 1332854
    VincentVega32
    Poziom 11  
    Powiedzmy że naciągane na maxa!!! sumę wydatku do ceny tej >> Yamaha RX-V350 czy ona jest warta tej ceny czy znajdę coś lepszego za te pieniądze ??

PS.
    Szczerzę mówiąc to szukam czegoś w tych markach ONKYO – YAMAHA – DENON
  • #6 1333059
    Ma-y-ster
    Poziom 15  
    No niezła ta Yamaha. Kumpel ma wzmak z Yamahy ale nie wiem jaki konkretnie model, ale dał za niego jakieś 600zł i ma moc ok 2x100W. Porównaliśmy go na dłuższym dystansie z moim amplitunerem Sony STR-AV370 i może ja mam 2x50W ale oprucz mocy jest różnica w brzmieniu. Ta Yamacha nie wiem do końca czy oa na pewno jest na gwarancji ;) Nie ukrywam że sam bym wziął mimo tego co wcześniej napisałem tą Sonówkę - wydaje mi się jakoś na pierwszy żut oka jakoś bardziej prawdziwa i nie kombinowana.

DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE
  • #7 1333709
    VincentVega32
    Poziom 11  
    Chcesz mi powiedzieć że SONY jest lepszy od YAMAHY w to nie uwierzę.
  • REKLAMA
  • #8 1334035
    Ma-y-ster
    Poziom 15  
    Nie no skąd że znowu, wyszedł mi mały błąd w druku, przy porównywaniu mojej Sonówki i tej Yamachy kumpla, i to miało być tak, że oprucz tego że mam jeszcze mniejszą moc tego amplitunera to jeszcze gorsze brzmienie.

Ale ta Yamacha co tu nam pokazujesz nie jest też doskonała. Powiedz co wolisz, młodszy i niedoskonały sprzet , czy starą dobrą jakość brzmienia. Chodzi mi o to że Ta Yamaha wydaje mie sie troszke starsza niż jest opisywana. A Allegro to miejsce częstych przekrętów i radziłbym uważać. Lepiej mieć wróbla w gaści niż, dostać zonka ;)
  • #9 1334222
    VincentVega32
    Poziom 11  
    Wole dobry jak najlepszy sprzęt w granicach tych pieniędzy co pisałem.
    Poza tym z tego co wiem to nie porównuje się Firm, tylko dane modele do siebie można porównywać tak wypowiadają się w sklepach.
    A ta YAMAHA RX-V 350 w sklepie kosztuje 1200zl mniej więcej zależy w jakim.
    Dlatego tu pisze bo wiem że się znacie i mi doradzicie co mam kupić.

Powiedz o którą Ci YAMAHA chodzi ! bo wymieniłem dwie. ;)
  • #10 1334751
    JuMAZDAj
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jesli chodzi o kino domowe to YAMAHA jest w sam raz (ten model V350 w zupelnosci wystarczy). Pomyslalbym tylko o innych glosnikach niz ELTAX. Jesli mowimy o muzyce w STEREO, to zapomnij o amplitunerze do kina domowego, brzmi fatalnie. Do muzyki musisz kupic wzmacniacz Stereo, sam mam teraz ten problem.
  • #11 1335162
    Ma-y-ster
    Poziom 15  
    Ooooo..... Przepraszam moja wina, nie doczytałem. Ta YAMAHA RX-V395 właśnie wydaje mi sie troche ..... kombinowana (jak to prędzej ująłem). Ale ta Yamaha RX-V350 jest grzechu warta :D Poważnie nie zauważyłem jej, Vincent ZWRACAM HONOR. Jest konkretna!!! Powinna wystarczyć ;)

P.S. Wiem że nie porównuje sie konkretnie Sony z Yamaha ale ująłem to ogulnikowo, bo porównałem wzmak Yamahu kumpla i moją Sonke i ująłem to tak ogólnikowo dla własnej wygody.
  • #12 1335495
    VincentVega32
    Poziom 11  
    OK. Rozumiem. :)
    A macie jeszcze jakieś propozycje co do sprzętu za te pieniądze. ;)

Kolumny mam takie: 8-) Tonsil Fenix

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano używanego amplitunera z obsługą Dolby Digital i DTS w cenie 600-700 zł. Wskazano Allegro jako dobre źródło sprzętu używanego. Dyskusja skupiła się na porównaniu marek i modeli, zwłaszcza YAMAHA i SONY. Uznano, że w tej klasie cenowej amplitunery YAMAHA, szczególnie modele RX-V350 i RX-V395, oferują lepszą jakość dźwięku, dynamikę i scenę dźwiękową niż SONY czy Panasonic, mimo że YAMAHA RX-V350 jest droższa w sklepach (około 1200 zł). Zwrócono uwagę na ryzyko zakupu na Allegro ze względu na możliwe oszustwa. Podkreślono, że do kina domowego YAMAHA RX-V350 jest odpowiednia, ale do muzyki stereo lepszy byłby wzmacniacz stereo. Wspomniano także o kolumnach Tonsil Fenix jako posiadanym sprzęcie głośnikowym. W dyskusji pojawiły się sugestie, by nie porównywać marek ogólnie, lecz konkretne modele.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA