logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do zarzadzania ladowaniem baterii w laptopie

fala77 09 Lis 2013 12:27 9594 4
  • #1 12931649
    fala77
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam.Czy istnieje jakis program ktorym mogl bym zarzadzac ladowaniem baterii w laptopie?Chodzi mi konkretnie o to ze moja mama trzyma caly czas laptopa z wlaczonym zasilaczem.Ciezko jej wytlumaczyc ze to niszczy baterie a z kolei wyjac baterii nie moge bo co jakis czas przenosi laptopa do innego pomieszczenia.I tak sobie umyslilem nad programem ktory pomimo ze wtyczka od zasilacza jest wlozona to ladowal by baterie powiedzmy od 10-15% do 100% po czym ladowanie by sie wylaczalo,pomimo wlaczonego zasilacza.Laptop kozystal by wtedy tylko z baterii ktora spadala by do tych 10-15% i caly cykl by sie powtarzal.
  • #2 12931680
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    fala77 napisał:
    I tak sobie umyslilem nad programem ktory pomimo ze wtyczka od zasilacza jest wlozona to ladowal by baterie powiedzmy od 10-15% do 100% po czym ladowanie by sie wylaczalo

Notebook domyślnie ładuje baterię do 100% i odłącza jej ładowanie.
    Nie słyszałem o programie w którym to ty mógł byś decydować przy jakim poziomie naładowania baterii ma się rozpocząć proces doładowywania.
    Może któryś z kolegów na forum coś zaradzi.
  • #3 12931704
    fala77
    Poziom 10  
    No wlasnie odlacza ladwoanie ale tylko na kilka procent i caly czas doladowuje baterie nieszczac ja jak powszechnie wiadomo a to by bylo proste rozwiazanie.Chyba wybiegam troche w kosmos wymyslajac sobie niby prosty program ale nie istniejacy jednak :)
  • #4 12931742
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 12931789
    fala77
    Poziom 10  
    Tak jak napisalem.nie moge wyjac baterii bo mama co jakis czas przechodzi z laptopem do drugiego biura w celu zaprezentowania jakis tam sobie dokumentow a wracajac zawsze podlacza pod ladowarke bo twierdzi ze jej sie rozladuje.Wiemy ze skutek jest odwrotny bo niszczy baterie ale to ciezko wytlumaczyc :)
REKLAMA