Witam serdecznie, zakupiłem ostatnio ten telewizor: LG 39LN575S
Liczba złączy HDM -3
Liczba złączy USB -3
Liczba złączy EURO -1
Złącze Ethernet (LAN) -tak
Wejście komponentowe -tak
Wejście PC VGA -nie
Cyfrowe wyjście optyczne - tak
Złącze CI (Common Interface)- tak
Wyjście słuchawkowe - tak
Niestety posiadam dosyć stare, ale sprawne kino domowe:Sony DAV-DZ630
Złącze HDMI -1
Złącze S-video brak
Złącze Scart 21-pinowe (EURO) - 1
Złącze komponent wideo (Y, PB, PR) - 1
Złącze kompozyt wideo - brak
Złącze USB - nie
Czytnik kart pamięci - nie
Inne złącza - Audio-In i słuchawkowe
Połączyłem kino z TV kablem euro i przy oglądaniu kanałów telewizyjnych i włączonym kinie na funkcję TV dźwięk elegancko idzie przez głośniki kina. Natomiast przy oglądaniu filmu z pendrive podłączonego bezpośrednio do TV dźwięk idzie tylko przez głośniki telewizora. W ustawieniach TV w opcji głośniki można wybrać tylko głośniki TV, połączenie optyczne lub przez kabel HDMI ARC (moje kino posiada tylko wyjście HDMI). Pytanie co zrobić, żebym wszystko co oglądam w telewizorze (filmy z pendrive, You Tube itp.) mógł słyszeć w kinie? Będę naprawdę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdrawiam serdecznie.
Liczba złączy HDM -3
Liczba złączy USB -3
Liczba złączy EURO -1
Złącze Ethernet (LAN) -tak
Wejście komponentowe -tak
Wejście PC VGA -nie
Cyfrowe wyjście optyczne - tak
Złącze CI (Common Interface)- tak
Wyjście słuchawkowe - tak
Niestety posiadam dosyć stare, ale sprawne kino domowe:Sony DAV-DZ630
Złącze HDMI -1
Złącze S-video brak
Złącze Scart 21-pinowe (EURO) - 1
Złącze komponent wideo (Y, PB, PR) - 1
Złącze kompozyt wideo - brak
Złącze USB - nie
Czytnik kart pamięci - nie
Inne złącza - Audio-In i słuchawkowe
Połączyłem kino z TV kablem euro i przy oglądaniu kanałów telewizyjnych i włączonym kinie na funkcję TV dźwięk elegancko idzie przez głośniki kina. Natomiast przy oglądaniu filmu z pendrive podłączonego bezpośrednio do TV dźwięk idzie tylko przez głośniki telewizora. W ustawieniach TV w opcji głośniki można wybrać tylko głośniki TV, połączenie optyczne lub przez kabel HDMI ARC (moje kino posiada tylko wyjście HDMI). Pytanie co zrobić, żebym wszystko co oglądam w telewizorze (filmy z pendrive, You Tube itp.) mógł słyszeć w kinie? Będę naprawdę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdrawiam serdecznie.