logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzona matryca w LG 39LN5400 - czy sklep może odmówić wymiany?

faraonek88 30 Lis 2013 13:44 3177 6
REKLAMA
  • #1 13008918
    faraonek88
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Kilka dni temu kupiłem ten tv: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Wszystko ładnie pięknie ale w sklepie nie sprawdziliśmy czy działa ;/. Wchodzimy do domu odpalamy, a tam na ekranie uszkodzenie, dość dziwne bo przy wyłączonym telewizorze ekran jest idealny dopiero jak odpali sie sprzęt to pojawia sie takie coś jakby "pajęczynka", jeszcze są takie paski i ogólna "pixeloza". W sklepie nie chcą nam uznać że to wada tylko wmawiają że to mu uszkodziliśmy, choć w sumie nikt nawet matrycy nie dotykał. Czy ktoś wie na czym polega to uszkodzenie, jest to możliwe po przez zwykłe dotknięcie palcem. Osobiście w sklepie ściskałem z średnią siłą kilka telewizorów i nic się im nie działo poz chwilową zmianą obrazu. Czy sklep może w tym wypadku odmówić wymiany? Dodam że telewizor kupowałem jednego dnia na wieczór a na nazajutrz rano reklamowałem.
  • REKLAMA
  • #2 13008936
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13008954
    faraonek88
    Poziom 9  
    taa i 1500 w błoto? sprzedali mi walnięte tv?
  • #4 13008968
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 13008995
    faraonek88
    Poziom 9  
    Tak się składa że pracowałem 2 lata w sklepie i mniej więcej wiem jakie są procedury. U mnie w sieci, było domniemanie niewinności klienta. Poza tym telewizor osobiście wyciągałem tv i był wyciągany za ramę. Więc jak i gdzie mogło powstać to uszkodzenie?
  • REKLAMA
  • #6 13009003
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13009144
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    O naprawie gwarancyjnej zapomnij. Żadne odwoływania, pisma do różnych instytucji także.
    Tylko naprawa odpłatna - co jest nieopłacalne ( matryca przewyższy wartość TV ).
    Sprzedaj na części i kup nowy TV - tylko to Ci pozostaje :-)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił telewizor LED LG 39LN5400, który po uruchomieniu wykazuje uszkodzenia matrycy, objawiające się "pajęczynką" i paskami na ekranie. Sklep odmawia uznania reklamacji, twierdząc, że uszkodzenie mogło powstać z winy klienta, mimo że telewizor nie był dotykany. Użytkownik zastanawia się nad możliwością dochodzenia swoich praw, jednak odpowiedzi na forum sugerują, że reklamacja może być trudna do zrealizowania, a jedyną opcją może być naprawa odpłatna, co jest nieopłacalne. Wskazówki obejmują również możliwość głośnej interwencji w sklepie jako sposób na wymuszenie uznania reklamacji.
REKLAMA