Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Visual Basic Express 2010 - Prosty program. Opóźnienie.

Zebuu 01 Gru 2013 17:33 1005 2
  • #1 01 Gru 2013 17:33
    Zebuu
    Poziom 2  

    Mam wielką prośbę. Mam napisać w VB program, który bedzie wyswietlał po kolei pixele, aż do utworzenia ekranu 80x60(program na zasadzie 2 pętli). Problem w tym, że pixele mają pojawiać się co sekundę. Nie mogę znaleźć nigdzie komendy jak to zrobić. Proszę o szybką pomoc.

    0 2
  • Pomocny post
    #2 01 Gru 2013 18:59
    marcinj12
    Poziom 40  

    Z prostszych rozwiązań: możesz uśpić wątek metodą Thread.Sleep() albo wrzucić kod do timera, który co sekundę doda i narysuje jeden pixel.

    0
  • #3 01 Gru 2013 22:17
    Zebuu
    Poziom 2  

    Dzięki wielkie za pomoc, tego właśnie potrzebowałem. Do zamknięcia.

    0