logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 - poziome paski na wyświetlaczu po włożeniu baterii i ładowaniu

umik 23 Mar 2005 15:32 1605 10
  • #1 1341571
    umik
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam mam nokie 7650 i po włożeniu baterii na wyswietlaczu pojawiaja sie poziome paski po i po chwili znikają po wcisnięciu włącznika to samo i po podłączeniu ładowarki też telefon kapany w wannie ultradzwiekowej grzny wymieniana tasma i dalej to samo proszę o pomoc
  • #2 1341768
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Czy telefon można włączyć tzn. czy podświetla sie lcd czy tylko pokazują się te paski...??
  • #3 1341955
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    miałem cos takiego samego , wstawiłem nawet drugi wyswietlacz ale nie pomogło , mozliwe ze jakis kondzior od filtracj siada

u mnie sie włanczał i było widac na wyswietlaczu ,a mozesz z tego tel gdzies np. zadzwonic ? moze cos sie z wyswietlaczem dzieje
  • #4 1342001
    umik
    Poziom 14  
    Niepodświetla się tylko pokazują się paski .
  • #5 1360060
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    ja mialem to samo wez wacik najlepiej jakis spirol i przeczysc zloncze od lcd w joy'u ( tzn umyj odrazu 3 zloncza na wyswietlacz zloncze od joy i zloncze z joy'a do plyty oraz na plyie ) umnie lcd zalapywal a potem mala kapiel i po robocie :) pozdro
  • #6 1366902
    umik
    Poziom 14  
    Nie pomogło dalej to samo
  • #7 1461816
    fikus
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    witam,

mam podobny problem chyba juz kombinowalem ze wszystkim:/
    wymiana lcd, wymiana samej tasmy od lcd, wymiana bateri wymiana klawiatury, wymiana tasmy laczacej z klawiatura, probowalem tez wymienicoprogramowanie ale nic z tego nie komunikuje sie z griffinem...
    Telefon dziala ale zaczynal wariowac i padl Oprograowanie na poczatu wgralo sie poprawnie ale nadal byly paski wygrzalem go i wyplukalem pochodzil kilka dni i znowu padl i teraz juz nie mam pomyslu na niego ;( a juz mam 2 sztuki i najgorsze ze to moje telefony ;(
  • #8 1463955
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    hehe mam identyczny problem,wymieniałem obie taśmy, płyta płukana,grzana zero zmian nadal paski na LCD , prodigy wogóle niewidzi fona nieda sie flaszować też już niemam pomysłów na niego
  • #9 1510454
    jacek3210
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Na pewno nie ma któregos sygnalu z UPP ja mam 6610 i polowa górna jest w paski bo nie ma dwuch z czterech sygnalow z UPP. Najgorsze jest to ze wymienilem UPP i dalej ich nie ma?????????????????????????????
  • #10 1795848
    TOMIGSM
    Poziom 12  
    panowie miałem podobny problem... wymieniłem taśme od klawiatury ale nie pomogło dopiero HA i pomogło :D powodzenia
  • #11 1796012
    torpido
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Podnieś pamięci (Wszystkie 3 ) i na nowych kulkach postaw. U mnie pomogło.

pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Problem z poziomymi paskami na wyświetlaczu Nokia 7650 pojawiającymi się po włożeniu baterii i podczas ładowania jest związany z brakiem podświetlenia LCD oraz niestabilnym sygnałem na wyświetlaczu. Próby naprawy obejmowały wymianę wyświetlacza, taśm łączących LCD i klawiaturę, czyszczenie złączy, kąpiele ultradźwiękowe, grzanie płyty oraz reinstalację oprogramowania, jednak problem nie ustępował. Możliwe przyczyny to uszkodzone kondensatory filtrujące, brak sygnałów z układu UPP (procesora aplikacji), uszkodzone pamięci lub ich styki. W niektórych przypadkach pomocne okazało się podniesienie i ponowne przylutowanie pamięci na nowych kulkach lub wymiana układu HA. Telefon działa, ale wyświetlacz pozostaje uszkodzony, a narzędzia do programowania (Prodigy, Griffin) nie wykrywają urządzenia. Problem jest trudny do zdiagnozowania i wymaga zaawansowanej naprawy elementów elektronicznych płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA