logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic viera TX-P42S20E przywrócenie ustawień fabrycznych

sisio4 08 Gru 2013 14:56 7521 2
REKLAMA
  • #1 13038371
    sisio4
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Panasonic viera TX-P42S20E nie można przywrócić ustawień fabrycznych.Po prubie ustawienia kanałów DVB-c wybierając Niemcy lub Szwecję telewizor znajdował kanały i niby wszystko ok. ale tv nie działał poprawnie - strasznie mulił każde naciśnięcie guzika na pilocie wiązało się z czekaniem na reakcję tv nawet do 2 min a i sam z siebie czasami zmienia kanały lub całkowicie gaśnie obraz. Metodą prób i błędów po kilkukrotnym przywruceniu ustawień fabrycznych i ustawieniu państwa na Czechy telewizor żyje swoim życiem t.zn. jak wyżej tylko bardziej mu się udzieliło a na dodatek nie mogę już przywrócić ustawień fabrycznych ..Proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 13038510
    czapi6
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Trzeba naprawić, a nie w trybach grzebać.
  • #3 13038554
    sisio4
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Przestawianie z dvbt na dvbc jest problemowe w ustawieniach na pl. i nie jest to usterka a przywracanie ustawień fabrycznych jest funkcją telewizora więc nigdzie nie grzebałem

Dodano po 43 [minuty]:

Więc udało się telewizor został przywrócony do ustawień fabrycznych lecz trwało to długo tzn. już po trzykrotnym potwierdzeniu ekran zrobił się czarny i dopiero po ok. 5 min wyskoczył komunikat o powrocie do ustawień fabrycznych , normalnie ten komunikat wyskakiwał po ok 5 do 10 sek. Jednaknadal pozostaje problem odbioru kanałów dvbc gdyż w ustawieniach tv na pl. nie ma ustawień dvbc a tylko dvbt wsparcie dla dvbt i analogowe więc trzeba ustawiać inny kraj jednak w takim ustawieniu mój tv. nie działa poprawnie więc narazie przed świętami w obawie o sprzęt daję sobie spokój z eksperymentami lecz temat zostawiam otwarty więc zapraszam do dyskusji .Może aktualizacja oprogramowania rozwiąże problem ...
REKLAMA