logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tabletu do 1300 zł z Windows 8, dobrym WiFi i dużym ekranem

lglogi 10 Gru 2013 18:24 1530 7
REKLAMA
  • #1 13046302
    lglogi
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam Szanownych Forumowiczów!
    Wyjaśnię... przejrzałem kilkadziesiąt pozycji i został tylko mętlik. Na elektrodzie przejrzałem tematy do 6 miesięcy wstecz i albo ceny inne albo lepsze modele.

Bardzo bym prosił o pomoc na co zwrócić uwagę.

-to byłby mój pierwszy tablet
    -kwota to 1300zł z widełkami
    -3g i gps nie potrzebne (gps mam w telefonie, korzystam tylko z wifi lup hotspot)
    -jakość wykonania obojętna
    -kamera obojętna
    -proporcje ekranu obojętne (16:9, 4:3, 6:9)
    -producent obojętny
    -nie będę nic ściągał
    -będzie użytkowany codziennie

-w miarę możliwa bateria
    -myślę że im więcej cali tym lepiej (nie najgorszy wyświetlacz (filmy))
    -android rozważę w tańszych propozycjach (znudzony systemem)
    -W8 mile widziane
    -musi przyjąć jakąś tanią klawiaturę
    -mocne WIFI
    -musi wytrzymać 2 lata a droższe więcej

Przepraszam za wymagania, chciałbym po prostu coś z czego będę zadowolony. Mam ok. 16 różnych ciekawych tabletów ale nie mogę ich wszystkich porównać a i opinie co serwis inne.
    Będę bardzo wdzięczny jeżeli temat się ruszy. Jest to moja druga próba.

Proszę zmienić temat na zgodny z regulaminem. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. jever 23

Przepraszam jever 23 za niedopatrzenie.
  • REKLAMA
  • #2 13047101
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    iPad - tylko i wyłącznie.
  • REKLAMA
  • #3 13047414
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    jak przedmówca - są tablety i jest iPad:) miałem wiele asusów, samsungów, lenovo i innych na androidzie, ale i tak używam iPada.
  • REKLAMA
  • #4 13047791
    lglogi
    Poziom 10  
    marek216 napisał:
    iPad - tylko i wyłącznie.

Dałeś taką odpowiedź że bałem się zapytać o model

Dodano po 4 [minuty]:

koala106 napisał:
    jak przedmówca - są tablety i jest iPad:) miałem wiele asusów, samsungów, lenovo i innych na androidzie, ale i tak używam iPada.

koala106-czekałem na osobę, która metodą prób i błędów coś doradzi lecz z ipad-ów podoba mi się ipad min za ponad 1000zł
    marek216- konkret

Ogólnie nie zwracałem uwagi na ipad-y z racji złej? zawistnej? opinii.
  • #5 13047910
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Miałem ipady od pierwszej wersji wszystkie po kolei teraz używam ipada 3 4g i ipada retina 4g, po nowym roku biorę iPad air lub iPad mini2. Metoda prób i błędów to u mnie nie jest, ale na co dzień mam styczność z wieloma różnymi tabletami i nie zdążył mi sie jeszcze tablet, który mógłby konkurować z iPadem. Pomijam chińskie wynalazki typu goclever manta lark itp, które posłużą co najwyżej do zabawy lub okazjonalnie do filmu. Samsunga miałem kilka szt i poza szybkością łapania gps niczym mnie nie zachwyciły. Asus i lenovo mam aktualnie tez, ale korzystam tylko sporadycznie, bo nie maja porównania do ipada.
  • REKLAMA
  • #6 13048175
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    lglogi napisał:
    marek216- konkret

Ogólnie nie zwracałem uwagi na ipad-y z racji złej? zawistnej? opinii.

Weź takiego iPada na którego ci wystarczy kasy :)
    Opinia może być zawistna ale akurat w tej klasie apple nie ma konkurencji.
  • #7 13054071
    lglogi
    Poziom 10  
    Nie ukrywam, zostałem znowu oświecony... na poczatku ilością tabletów potem tabletami konwertowalnymi następnie netbookami powyżej 10.6" a teraz iPad-em mini i jego niedużą ceną. Jestem mile zaskoczony, konkurencja też słaba. Szukam teraz modelu MD528PL/A trafiłem na takiego 1gb ram ale chwilowo brak. Jak już będzie w domu to się jeszcze pochwalę. Dzięki.
  • #8 14061893
    lglogi
    Poziom 10  
    marek216, koala106 dzięki serdeczne.
    Mam iPada już blisko rok i nie żałuje ze kosztował 3x tyle co samsung. Śmiga aż miło choć raz na tydzień przytnie na ios 8.0.2. Jest to najtańszy iPad mini z najsłabszymi bebechami, na rozdzielczość nie narzekam, dalej pracuje 10h na wifi i słabym podświetleniu, czasami nie odtwarza playerow ale jest to do obejścia.
    Polecam i jeszcze raz dziękuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał tabletu z systemem Windows 8 w cenie do 1300 zł, z dobrym WiFi i dużym ekranem. Forumowicze polecali iPady, szczególnie iPad Mini, jako najlepszą opcję w tej klasie cenowej, podkreślając ich wydajność i jakość. Użytkownik rozważał różne modele, w tym iPad Mini MD528PL/A, i zauważył, że mimo wyższej ceny, iPad oferuje lepsze doświadczenia użytkowe w porównaniu do tabletów z Androidem, takich jak Samsung, Asus czy Lenovo. Wspomniano również o problemach z iOS 8.0.2, ale ogólnie użytkownicy byli zadowoleni z wydajności i jakości iPadów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA