logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer A-656 MKII - Wymiana elementów na oryginalne

marcing3 22 Gru 2013 11:26 3798 3
REKLAMA
  • #1 13087223
    marcing3
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,

Mam pytanie, jakie elementy powinny być oryginalnie w miejsce tych 2 pająków?

Dodaję zdjęcie znalezione w sieci z oryginalnymi elementami:
    http://bilder.hifi-forum.de/medium/276555/pioneera656innen_40529.jpg

Pioneer A-656 MKII - Wymiana elementów na oryginalne Pioneer A-656 MKII - Wymiana elementów na oryginalne

Czy jest sens coś z tym robić, czy zostawić taka jak jest, dodam, że wzmacniacz współpracuje z ampli onkyo 805, podłączony pod wyjście multi jako fronty, także głośnością reguluje za pomocą amplitunera a we wzmacniaczu jest ustawiona na jednym poziomie, w takim przypadku żadne regulacje basu czy sopranów we wzmacniaczu nie działają, gdyż amplituner wszystkim steruje.

A przy okazji, czy można by coś jeszcze poprawić, wzmacniacz jest podłączony pod kolumny DIY na peerlees Hds 180 ex + vifa Xt25Tg?
    Jest to 5 identycznych kolumn z których tylne + center są podłączone pod ampli a fronty pod wzmacniacz wlaśnie.
    Dlatego pytam, czy mogę coś poprawić?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13087471
    wkj
    Poziom 37  
    Ocena: 394
    Jeżeli gra to, to raczej nie ruszaj, oryginalnie były tam dwa rezystory w jednej monolitycznej obudowie z trzema wyprowadzeniami, owe "pająki" spełniają się w tej kwestii.
    Pytanie tylko czy ktoś wymienił bo oryginalne się spaliły, czy poprawiał fabrykę?
    Dlaczego chcesz coś zmieniać/poprawiać, gra słabo nie ładnie?
  • REKLAMA
  • #3 13087473
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Zapewne oryginalne się spaliły i ktoś zastosował inne o odpowiedniej rezystancji i mocy. Jeśli Ci to nie przeszkadza, nie ma to wpływu na jakość dźwięku.
    Tam zdaje się były wstawione ACR1075 - wyczytałem z serwisówki innego podobnego modelu.
  • #4 13087822
    marcing3
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Dzięki za odzew,gra całkiem w porządku,ja i tak w sumie sprzętu używam głównie do kina,filmy koncerty wiec to i tak nie miało by sensu zmieniać cokolwiek.

Tylko zastanawiałem się co mogło by zagrać lepiej z tymi kolumnami,ale sądzę że więcej nie potrzebuje,suba mam na Mivoc XAW 310 HC + wzmak od Irka 300Wat to w zupełności wystarczy :)
    Trochę szkoda że peerlees ma dosyć niską efektywność no ale teraz to już nic nie zrobię.
    Myślałem nad zmianą góry na SS revelator ale chora cena za sam tweeter.
REKLAMA