logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk zew. - Dysk sformatowany przez SmartTV jak odzyskać dane

dzordzo21 22 Gru 2013 18:18 3189 7
REKLAMA
  • #1 13088731
    dzordzo21
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Mam problem ponieważ podłączyłem mój dysk zewnętrzny do telewizora LG z funkcją smart TV. Chciałem wypróbować jego możliwości nagrania na dysk (Time Machine) telewizor wykrył dysk i chciał go zainicjować do nagrywania na nim ale niestety pomyliłem porty i telewizor zaczął formatować nie ten dysk co chciałem wiec odłączyłem go od telewizora domyślam się już że to nie było dobre posunięcie :( . Kiedy chciałem podłączyć dysk do komputera sprzęt nie zostaje wykryty nie mam pojęcia co robić! Jak to naprawić? Mam tam bardzo ważne dane bardzo proszę o pomoc...

dysk 2TB seagate expansion

oto zrzut z programu DMDE
    Dysk zew. - Dysk sformatowany przez SmartTV jak odzyskać dane Dysk zew. - Dysk sformatowany przez SmartTV jak odzyskać dane

mam nadzieje ze da się coś z tym zrobić
  • REKLAMA
  • #2 13088764
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1131
    Jaki wynik po szukaj NTFS?
  • REKLAMA
  • #3 13088823
    dzordzo21
    Poziom 9  
    Właśnie proces trwa po zakończeniu wrzucę zrzut co wykryło.
  • #4 13096504
    dzordzo21
    Poziom 9  
    Ok, coś takiego mi się pokazało, tylko że nie mam pojęcia co dalej. Proszę mi napisać, bo to mój pierwszy raz z tym programem.

• REKLAMA
  • #5 13111530
    dzordzo21
    Poziom 9  
    Po poszukiwaniu NTFS.

• REKLAMA
  • #7 13135624
    dzordzo21
    Poziom 9  
    czyli nie na się nic z tym zrobić tylko spróbować skopiować dane na inny nośnik a czy dysk będzie nadawał sie do dalszego użytku
  • #8 13145477
    dzordzo21
    Poziom 9  
    znalazłem coś takiego po poszukiwaniu NTFS wcześniej nie wiedziałem jak otworzyć to co znalazło Dysk zew. - Dysk sformatowany przez SmartTV jak odzyskać dane
    da sie to zrobić bez kopiowania wszystkiego ???

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odzyskiwaniem danych z zewnętrznego dysku Seagate Expansion 2TB, który został sformatowany przez telewizor LG Smart TV. Po podłączeniu dysku do telewizora, doszło do niezamierzonego formatowania niewłaściwego dysku. Użytkownik nie może uzyskać dostępu do danych po podłączeniu dysku do komputera. W odpowiedziach zasugerowano użycie programów do odzyskiwania danych, takich jak DMDE, TestDisk i PhotoRec. Użytkownik poszukiwał informacji na temat dalszych kroków oraz możliwości dalszego użytkowania dysku po próbie odzyskania danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA