logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pad PS3 nie łączy się bezprzewodowo, działa tylko na USB - co robić?

JudaszXxx 29 Gru 2013 20:08 24105 6
REKLAMA
  • #1 13113386
    JudaszXxx
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam ostatnio miałem problem z padem w postaci samoistnego wciskania się przypadkowych guzików na szczęście korzystając z youtuba udało mi się rozwiązać ten problem niestety teraz z kolei wyskoczył inny problem a dokładnie pad po wciśnięciu guzika "PS" odpowiadającego za uruchomienie go nie reaguje dopiero po podpięciu go przez USB do konsoli zaczynają mrugać 4 diody umieszczone z tyłu pada niestety to nic nie przynosi ponieważ, joystick dalej nie łączy się z konsolą a po odłączeniu USB natychmiast się wyłącza. Nie mam pojęcia co mu dolega może coś z baterią, albo ze stykami proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13113455
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13113495
    JudaszXxx
    Poziom 9  
    Mam innego pada i ps3 brata. Co do podłączenia innego kontrolera to każdy inny działa tylko nie ten konkretny, z kolei nie wpadłem na pomysł żeby go sprawdzić z inną konsolą gdy bracik wróci sprawdzę to.
  • REKLAMA
  • #5 13114729
    JudaszXxx
    Poziom 9  
    Nie pomogło...
  • REKLAMA
  • #6 13161579
    domi29
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    taśma do wymiany która łączy dwa elementy w padzie sam zresztą jak go rozbierzesz zobaczysz i błąd zostanie usunięty
  • #7 13188983
    Dawidldz
    Poziom 11  
    polecam zakupić ze strony it7.pl . mają tam takie folie ze stykami do padów od ps3. wymiana dosyć prosta. sam tak naprawiłem dwa oryginalne pady

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z padem PS3, który nie łączy się bezprzewodowo i działa tylko po podłączeniu przez USB. Po naciśnięciu przycisku "PS" pada, diody zaczynają migać, co sugeruje ładowanie, ale kontroler nie łączy się z konsolą. Użytkownik podejrzewa problemy z baterią lub stykami. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie pada na innej konsoli, zresetowanie kontrolera oraz wymianę taśmy łączącej elementy wewnętrzne. Polecono również zakupy na stronie it7.pl, gdzie dostępne są folie ze stykami do padów PS3.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA