logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[zepsuta spłuczka] Nie mogę spłukać wody w toalecie

Rammzes 02 Sty 2014 02:04 34125 5
REKLAMA
  • #1 13125519
    Rammzes
    Poziom 9  
    Witam,

gdy dziś spuszczałem wodę w toalecie nie mogłem wcisnąć spustu. Po zdjęciu pokrywy w wodzie leżał jeden element (na zdjęciu poniżej jest luzem). Akurat z takim typem spłuczki nie miałem styczności i nie mogę wymyślić jak działa ten mechanizm... Czy ktoś pomoże i podpowie gdzie ta część powinna być, albo ma jakąś instrukcję jak działa tego typu spłuczka?

Pozdrawiam

• REKLAMA
  • #2 13125546
    saskia
    Poziom 39  
    Ocena: 1085
    Niewyrazne te zdjecia, ale sadze ze powinny przylegac do siebie te poprawione czesci i na czerwono zaznaczone linie (powierzchnie) stykac sie ze soba.

• REKLAMA
  • #3 13125620
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6349
    Idziesz do najbliższego sklepu z art budowlanymi i kupujesz pierwszy lepszy mechanizm za 20 zł i wymieniasz, ewentualnie całą spłuczkę za stówkę. Jeśli zrozumienie zasady działania tego mechanizmu kolegę przerasta, to niestety.
  • REKLAMA
  • #4 13125753
    Rammzes
    Poziom 9  
    Niestety te części do siebie nie pasują w podany przez Ciebie sposób. Mogę je połączyć tak:

Ale tak raczej być nie powinno, bo jak założę ceramiczną pokrywę to nie będę mógł tych elementów właśnie połączyć.

Tutaj mam jeszcze zdjęcie mechanizmu od tyłu:

A może ktoś mógłby zrobić zdjęcie u siebie i wstawić?
  • REKLAMA
  • #5 13125790
    Volt-rom
    Poziom 14  
    Ocena: 42
    Część metalową trzeba odkręćić przed założeniem pokrywy ceramicznej, a następnie, po założeniu, ponownie po lączyć
  • #6 13125828
    saskia
    Poziom 39  
    Ocena: 1085
    Wszystko powinno byc wstawione przed zalozeniem pokrywy spluczki i tylko tem srebrny krazek-przycisk zaklada sie (wkreca) po zalozeniu pokrywy i nakretki.

Odepnij te dwa zaczepy na ktorych trzyma sie mechanizm ponizej poziomu wody, poskladaj czesci wewnetrzne i zaloz spowrotem na zaczepy.
REKLAMA