logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MiniPro TL866 - błędy wyświetlania na Windows XP, jak naprawić?

wsz_rk 03 Sty 2014 06:58 2685 1
REKLAMA
  • #1 13129923
    wsz_rk
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Po zainstalowaniu oprogramowania dołączonego do programatora okazało się że:
    - nie ma w ogóle dostępu do pola "IC Config Information" (wyświetlane jest tylko przez chwile w niewłaściwym miejscu w postaci artefaktu)
    - pole "Buff select" jest niewłaściwie wyświetlane
    - pozostałe elementy z głównej ramki wychodzą poza pole widzenia - byłyby widoczne gdyby działała maksymalizacja

Problem udało mi się rozwiązać za pomocą procedury:

1. Włóż do napędu płytę instalacyjną Windows XP
    2. Otwórz: Menu Start > Ustawienia > Panel Sterowania > Opcje regionalne i językowe
    3. Zaznacz pole w zakładce: Języki > Zainstaluj pliki dla języków wschodnioazjatyckich
    4. Wybierz opcję w zakładce: Zaawansowane > Język dla programów nie obsługujących kodu Unicode > Chiński (ChRL)
    5. Zastosuj, następnie uruchom ponownie komputer
    6. Wybierz opcję w zakładce: Zaawansowane > Język dla programów nie obsługujących kodu Unicode > Polski
    7. Zastosuj, następnie uruchom ponownie komputer

Autorem metody jest kolega radioman, a to przyczyna błędów. Wbrew temu co twierdzą użytkownicy forum zmian należy dokonać w obydwu zakładkach (Języki, Zaawansowane).

Okno programu wyświetlane błędnie:

Okno programu wyświetlane prawidłowo:

Przy okazji dodaję jeszcze plik MiniProHelp.chm w bardziej przyswajalnej wersji językowej.
    Załączniki:
    • MiniProHelp_english.zip (2.42 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13130681
    duczka

Poziom 25  
    Ocena: 66
    A i ja sobie trochę poprawiłem layout programu, bo w oryginale trochę przygnębiająco wygląda. Dodałem plik .manifest oraz zmienione ikony. Tylko że ja go używam pod Windows 8 x64.

Konto firmowe:
    Archi-TECH
    ul. Jerzego Rogowskiego 1, Dęblin, 08-530 | Strona WWW: archi-tech.com.pl
REKLAMA