logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A50 - włącza się tylko po ściśnięciu, gubi zasięg, jak naprawić?

Lewarov 27 Mar 2005 18:35 864 6
REKLAMA
  • #1 1353460
    Lewarov
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam problem z moim siemensem, wlącza sie tylko wtedy, kiedy go ścisne w odpowiednim miejscu, i po jakims czasie znowu się wyłączy, a jak jest włączony to czasem gubi zasięg.
  • REKLAMA
  • #2 1353474
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Opisz dokładniej .... To się zaczęło dziać nagle czy po upadku, po zalaniu ? Może spadła i wystarczy rozkręcić, skręcić i bedzie działało :).
  • REKLAMA
  • #3 1353496
    Lewarov
    Poziom 11  
    Wziąłem go na narty i z nim zjezdzałem i kilka razy z nim upadłem nieraz na niego, raczej nie zamókł, bo był we wnętrznej kieszeni. Najpierw działał normalnie, ale szukał zasięgu, a potem się wyłączał.
  • REKLAMA
  • #4 1353648
    ShreQu
    Poziom 11  
    Czyli albo jakiś lut puścił albo ścieszka poszła.
    Sam bez specjalistycznych urządzeń to tego nie zrobisz (przynajmniej wątpię)
  • REKLAMA
  • #5 1358772
    Lewarov
    Poziom 11  
    A co jest w takim razie potrzebne, aby móc sprawdzić te ścieżki i luty. I czy możebyć popsuta końcówka mocy, bo tak mi kumpel podpowiedział. Ile mogło by mnie kosztować naprawienie tego telefonu i czy w ogóle jest to opłacalne.
  • #6 1358869
    kaba
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    musisz miec serwisowke, lutownice o umiejetnosciach naprawy nie wspominajac:)
    mozliwe ze jest to koncowka mocy, ale jessli telefon trzeba sciskac zeby sie wlaczyl to jest jeszcze cos zepsute
    moze telefon zlapal wilgoc
    moze trzeba go wygrzac
    dla jednego telefonu naprawa wyniesie Cie drogo
    najlepiej gdybys mial jakiegos znajomego co sie bawi w takie klocki
  • #7 1437269
    Magikexe
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Proponowal bym go umyc w spirytusie i wygrzac.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens A50 włącza się tylko po ściśnięciu w określonym miejscu, a następnie samoczynnie się wyłącza. Dodatkowo podczas pracy gubi zasięg. Problem pojawił się po upadkach podczas użytkowania na nartach, bez widocznego zalania. Możliwe przyczyny to uszkodzone luty lub przerwana ścieżka na płycie, ewentualnie uszkodzona końcówka mocy. Naprawa wymaga specjalistycznego sprzętu serwisowego, umiejętności lutowania oraz diagnostyki elektroniki. Zalecane jest rozkręcenie telefonu, sprawdzenie i ewentualne przelutowanie połączeń. Można także spróbować wygrzania telefonu lub umycia go spirytusem, aby usunąć ewentualną wilgoć. Koszty naprawy mogą być wysokie, dlatego warto rozważyć opłacalność serwisu lub pomoc osoby z doświadczeniem w naprawach telefonów komórkowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA