logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do Onkyo TX-DS 575 nie działa mimo czyszczenia i sprawdzenia diody

bamber8 10 Sty 2014 11:56 3201 3
REKLAMA
  • #1 13160038
    bamber8
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Witam mam od nowości amplituner Onkyo TX-DS 575. Jakiś czas temu przestał trzymać pamięć tzn. jak ustawię głośniki i tam zapomni po wyłączeniu ale to nie problem. Problem mam z pilotem do niego. Otworzyłem, wyczyściłem, sprawdziłem aparatem fot. działa, dioda świeci natomiast ampli nie reaguje. Co mi możecie poradzić, zalecić? Z góry dziękuję.

Porada we wcześniejszym temacie: "Zacznij od wymiany kwarcu w pilocie oraz sprawdzeniu zasilania odbiornika podczerwieni w amplitunerze.
    Jeśli chodzi o brak zapamiętywania nastaw - szukaj na płycie kondensatora o dużej pojemności (0,22F÷1F) i go wymień."

Amplituner otworzyłem, wyczyściłem cały przód pod szybą, sensor i dalej nic. A możesz mi jakoś wytłumaczyć który to element kwarc w pilocie bo wylutować, zalutować to umiem. Wiem jak wygląda kondensator, opór i na tym się moja wiedza kończy. Będę bardzo wdzięczny
  • REKLAMA
  • #2 13160491
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Witam tak wygląda kwarc.Przed tobą jeszcze sporo nauki na początek zainwestuj w miernik.Pilot do Onkyo TX-DS 575 nie działa mimo czyszczenia i sprawdzenia diody
  • REKLAMA
  • #3 13160612
    bamber8
    Poziom 9  
    Posiadam takowy, wiesz próbuję coś samemu zdziałać jak padnie, kiedyś dzięki info na tut. Forum naprawiłem sam CB.
  • #4 15170769
    bamber8
    Poziom 9  
    odgrzewam temat, według mnie pilot działa bo jak przełaczę na DVD a mam onkyo normalnie odtwarzacz reaguje, gdzie szukać przyczyny w ampli?
REKLAMA