Witam. Sytuacja wygląda tak. Posiadam sygnał TV + internet od Vectry. Całość znajduje się w jednym pokoju. Chciałbym jednak zakupić dłuższy kabel do modemu, tym samym wyprowadzając go do drugiego pokoju, a jednocześnie, nowo zakupiony, dłuższy kabel przeciąć (już w drugim pokoju), założyć tam spliter i uzyskać dodatkowo sygnał TV w drugim telewizorze.
Obecna instalacja wygląda tak.
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
To co chcę uzyskać widać poniżej.
Poniżej zdjęcia obecnego splitera oraz modemu.
Z uwagi, iż nie orientuje się w szczegółowych technikaliach instalacji telewizji kablowych, moje pytania są następujące:
1. Jaki typ kabla będzie potrzebny? I czy taki sam jego rodzaj po rozdzieleniu w drugim pokoju będzie wystarczający zarówno dla modemu jaki i dla telewizora (potrzebna dł. ok. 10-15m)
2. Jaki typ splitera?
3. 5 zacisków (5 ponieważ, starego kabla do modemu nie będę używał) Wszystkie mają być identyczne? Jaki typ?
Dziękuje za wszelką pomoc i uwagi.
Obecna instalacja wygląda tak.
To co chcę uzyskać widać poniżej.
Poniżej zdjęcia obecnego splitera oraz modemu.
Z uwagi, iż nie orientuje się w szczegółowych technikaliach instalacji telewizji kablowych, moje pytania są następujące:
1. Jaki typ kabla będzie potrzebny? I czy taki sam jego rodzaj po rozdzieleniu w drugim pokoju będzie wystarczający zarówno dla modemu jaki i dla telewizora (potrzebna dł. ok. 10-15m)
2. Jaki typ splitera?
3. 5 zacisków (5 ponieważ, starego kabla do modemu nie będę używał) Wszystkie mają być identyczne? Jaki typ?
Dziękuje za wszelką pomoc i uwagi.