logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corel Video Studio nie odtwarza filmów AVI po aktualizacji Windowsa

flaczek20 20 Sty 2014 10:10 3708 7
REKLAMA
  • #1 13197807
    flaczek20
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam taki problem że tydzeń temu wszystko dobrze grało ale gdy wyszła nowa aktualizajca windowsa to corel nie odtczytuje mi filmów nagranych w action w formacie avi. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 13197997
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Nie obsługuje, nie odczytuje czy nie odtwarza przez?
  • REKLAMA
  • #3 13198056
    flaczek20
    Poziom 2  
    jak np. nagram w action ( format avi ) to gdy daje na pasek gdzie sie edytuje to mam czarny obraz i tylko sam dzwięk słychac.
  • #4 13199431
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 399
    Format *.avi jest kontenerem, określającym w jaki sposób są umieszczone dane wideo, audio i napisów w strumieniu danych zapisywanych w pliku.
    Dane dotyczące obrazu jak i dźwięku mogą być pakowane różnymi kodekami.
    I to brak konkretnego kodeka może być przyczyną braku obrazu.
    Sprawdź programem MEDIAINFO jaki jest kodek video. (audio jest właściwy, skoro dźwięk jest odtwarzany)
  • #5 13200178
    flaczek20
    Poziom 2  
    Ale jak to jest że wcześniej mi to odtwarzało a teraz nie ??

Dodano po 11 [minuty]:

Ale czasami mam tak że go odczytuje ale jest czarno-biały i np skrzywiony.
    Miałem wirusa w komputerze (Trojana) ale mój program antywirusowy go usuną czy możliwe jest że ten wirus corela zniszczył ???
  • REKLAMA
  • #6 13202185
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 399
    Corel Video Studio jak większość programów multimedialnych korzysta z kodeków systemowych (czyli znajdujących się w katalogu WINDOWS/.../ i ich parametry i ścieżka dostępu zapisane w rejestrach systemowych)
    Jakiekolwiek uszkodzenie systemu spowodowane np. wirusem lub błędną instalacją innego programu może naruszyć tę strukturę i spowodować błędny wybór kodeka.
    Sprawdź, najeżdżając kursorem na ten plik filmowy i klikając prawym klawiszem myszki, czy w otwartym menu masz opcję "otwórz programem mediainfo".
    Jeżeli nie, to zainstaluj ten bezpłatny, krótki programik.
    Wówczas będziesz mógł podać parametry kodowania tego filmu .
  • #7 13209183
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 13721548
    flaczek20
    Poziom 2  
    Zrobiłem. Corel Video Studio nie odtwarza filmów AVI po aktualizacji Windowsa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaniem filmów AVI w programie Corel Video Studio po aktualizacji systemu Windows. Po aktualizacji filmy nagrane w formacie AVI, szczególnie te z programu Action, nie wyświetlają obrazu, a jedynie dźwięk. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z braku odpowiednich kodeków, które są niezbędne do odtwarzania wideo. Rekomendowane jest użycie programu MediaInfo do sprawdzenia kodeków użytych w plikach wideo. Dodatkowo, zasugerowano, że wirus mógł uszkodzić system, co mogło wpłynąć na działanie kodeków. W przypadku dalszych problemów, zaleca się reinstalację programu Corel Video Studio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA