logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować podwójne przekierowanie portu 4662 na Linksys WRT54G?

Maggot 30 Mar 2005 21:07 1455 2
REKLAMA
  • #1 1362376
    Maggot
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Zakupiłem sobie linksys a wrt54g.
    Neo jest przez modem na router, później na przełączniki, wreszcie do mojego kompa.
    Teraz w miejsce komputera dałem WRT54g przez wewnętrzny router (port internet). Ten stary router znam i przekierowałem już port na linksysa, ale nie potrafię teraz z linksysa przekierować na komputer.
    Znalazłem coprawda zakładkę "port & gaming" ale chyba coś nie tak robię.
    Chodzi mi o port 4662 do muła.

Pozatym nie bardzo rozumiem co się porobiło z siecią, ja wszystkich mogę pingować, a wszyscy przed moim routerem mnie i routera nie mogą. Jest tak z włączoną zaporą i z wyłączoną. Czy to normalne?
    Może inaczej skonfigurować - nie przez router puścić (kombinowałem w ten sposób i miałem trudności z połączeniem komputera z linksysem, a komp na wlanie widział sieć ale internetu nie)
    Jeszcze jedno: w otoczeniu sieciowym widzę komputery tylko za linksysem, a innych już nie - choć mogę je wyszukać (te inne) wtedy są ale nie w otoczeniu.

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, ewentualnie podobne konfiguracje jakie używacie.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1364898
    Borys85
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Jeśli chodzi o przekierowanie portów, to w każdym routerze robisz tak samo.

Jeśli chdzi o te kompy, to tak namieszałeś, że w ogóle Ciebie nie rozumiem.

Pozdrawiam.

Borys
  • #3 1388066
    Sir_Hans
    Poziom 12  
    O ile dobrze rozumiem, to podłączyłeś net do portu WAN w linksysie...
    Ty widzisz innych, bo jesteś za maskaradą, a oni nie widzą Ciebie, bo są przed maskaradą.

Podłącz net do linksysa do dowolnego innego portu, wyłącz na nim NAT i problem zniknie.
REKLAMA