logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tworzenie gier w Delphi z komponentami DELPHIX i OMEGA - wymiana doświadczeń

kciuq 31 Mar 2005 09:34 3220 4
REKLAMA
  • #1 1363513
    kciuq
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Chcialbym aby ten temat forum zjednoczyl wszystkich tworzacych gry i nietylko na platformie Delphi.... za pomoca komponentow DELPHIX jak i OMEGA ... pomysly , pytania przykladowe projekty ... sam bede tutaj zamieszczal swoje osiagniecia w programowaniu i pisaniu gier.
  • REKLAMA
  • #2 1363533
    Oineh
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    No kiedyś była strona o tym ale od wieków nie aktualizowana. Sam osobiście to nie mam zapędów do pisania gier, ale programowanie directx pod delphi to ciekawa dziedzina. Mało wiedzy na ten temat. Każda nowa się przydać może. Też czekam na zamieszczone materiały a jak sam znajdę trochę czasu to może coś napiszę... bodaj wygaszacz...
  • REKLAMA
  • #3 1363611
    kciuq
    Poziom 17  
    Oineh w delphi fajnei sie pisze wygaszacze bo wystarczy skompilowac program do EXE a pozniej zmienic jego rozszerzenie na SCR i masz jako taki wygaszacz ..... ehhehe jako taki mam na mysli ze nieobsluguje praktycznie nic oprocz tego ze sie wlacza i wylacza brak oblugi malego monitorka podgladu we wlasciwosciach wygaszaczy ekranow i brak opcji jezeli takowe by byly ale w ktoryms z kolei Chip`ie widzialem niezly art na temat wygaszaczy w Delphi i mozna tam pare rzeczy podejrzec jak cos ;)

Dodano po 2 [godziny] 24 [minuty]:

Jako pierwszys projekt przedstawiam program do naliczania czasu ON Line dla tych co siedza na pakietach :)
    program w BEcie bo fulla mam na innej plycie ktorej narazie nieposiadam przy sobie ... chcialbym zebyscie go przetestowali ewentualne przerobki i pomysly mile widziane ... wszystko chyba jest wytlumaczone w pomocy ...
    program sprawdza polaczenie z netem jezeli takowe istnieje startuje licznik ..... po zakonczeniu dzialania programu badz rozlaczeniu sieci program zapisuje czas do pliku TIME takie pliki sa 2 mozna je wyedytowac Notepadem .... i wpisac samemu ile sie juz siedzialo :D

czekam na recenzje :)

z czasem zamieszcze kody zrodlowe moze jakeis :D ja odkopie CD z kodami zrodlowymi :]
    Załączniki:
    • Project1.exe (399 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3371641
    kciuq
    Poziom 17  
    witam ponownie mialem ostatnio sporo pracy wiec mnie niebylo troszke tu :)
    ale chcialem przedstawic maly projekcik strzelanki kosmicznej mojego autrostwa oto ona mozna ja z tad pobrac

http://kciuq.w.interia.pl/ss.zip

od razu chcialem podziekowac ludzia siedzacym na tym forum za pomoc w rozwiazywaniu problemow zwiazanych z programowaniem.

jezeli ktos ma jakies pomysly to prosze o wsparce :)
  • #5 5907955
    srebrnypl1
    Poziom 1  
    linki nie działają
REKLAMA