Net podłączony przez modem multimedii. Rozmawiałem ze znajomym, że problem może istnieć w tym że jak jest obciążona "sieć" (no bo jak to inaczej nazwac ? idzie mi o te część idącą po kablach antenowych wewnątrz bloku) to transfer nie jest jednostajny tylko ma krótkie przerwy. Sumaryczny transfer jest stały i bez spadków. Zrobiłem test i wypróbowałem tlenofon i gadałem sam za sobą

. Była to godzina 16 efekt był taki, że dźwięk był poszarpany, nie był płynny (ale dało się bez problemu zrozumieć i nie było zerwania połączenia). Dostałem namiary na program Dumeter który ma pokazywać w real time przepływ łącza. I podobno właśnie pokazuje transfer z przerwami. Pokombinuję zobaczę jaki bedzie efekt. Muszę też namówić kogoś na test około 2-3 godz. w nocy

jak bedzie czysta "sieć".
P.S. Przeinstalowałem lecz nie pomogło, ale doczytałem że skype zostało napisane pod systemy 2000 i XP a ja narazie jadę na ME (wie, wiem że tego nie powinno się używać

) i nie było testów pod tym systemem ani nie ma gwarancji prawidłowego działania.
Pozdrooffka Piotrek