logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do usuwania folderów na Nokia 7650 przez IrDA

neostradatoshit 31 Mar 2005 21:43 1235 6
REKLAMA
  • #1 1365203
    neostradatoshit
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    jak usunac folder posiadam irde trzeba mi programiku zna ktos taki??z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 1365258
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Czy mógłbyś jaśniej? Co chcesz dokładnie usunąć?
  • REKLAMA
  • #3 1365300
    neostradatoshit
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    chodzi mi np o kalendarz jak to zrobic da sie
  • #4 1366071
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    nie łapę dokładnie ale wydaje mi się że chcesz usunąc elementy firmowego pulpitu takie jak np. kalendarz? jeśli tak to od razu sprowadzę cie na ziemię - nie da się.
  • REKLAMA
  • #5 1369368
    evil_endriu
    Poziom 11  
    Da sie to zrobic ale trzeba zgrac program na telefon ktory pokazuje nam wszystkie zainstalowane skladniki na telefonie.
  • #6 1373865
    dj-bass
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Wystarczy ze sciagniesz program File Explorer i wgrasz go do telefonu. Nic wiecej nie jest potrzebne. Mozesz usunac prawie wszystko ale nie jestem pewien co do plikow systemowych. Sprawdzalem przed chwila u siebie czy da sie usunac kalendarz i wyswietlal sie komunikat czy napewno usunac ale wolalem nie ryzykowac, wiec wyglada na to ze da rade.. Chociac znajduje sie to w pamieci ROM - dysk Z.
    Podaje dokladna sciezke: Z:\System\Apps\Calendar
    Daj znac czy poszlo.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 1374267
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    dysk Z jest "read only"-nie da sie go modyfikować. nie jest mozliwe usuniecie takich elementów. jedyne co da sie przez takie eksperymenty osiagnąć to uszkodzenie softu i konieczność hard resetu. file eksplorer i tym podobne programy pozwalaja widziec pliki z dysku Z ale nie pozwolą ich ruszyć(jedyna opcja wykonalna to "copy")otrzymacie komunikat "bląd systemu" albo "już w użyciu"

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o program umożliwiający usunięcie folderów, np. kalendarza, na telefonie Nokia 7650 za pomocą IrDA. W odpowiedziach wyjaśniono, że elementy systemowe takie jak kalendarz znajdują się w pamięci ROM (dysk Z:), która jest tylko do odczytu i nie można jej modyfikować ani usuwać zawartych tam plików. Programy typu File Explorer pozwalają jedynie na przeglądanie plików w systemie, ale nie umożliwiają ich usunięcia z dysku Z:, a próby usunięcia mogą prowadzić do uszkodzenia oprogramowania i konieczności resetu telefonu. W praktyce nie ma dostępnego programu, który pozwoliłby na usunięcie systemowych folderów na Nokia 7650 przez IrDA.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA