logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigaset 504 AG - Router nie uruchamia się, migające diody, brak połączenia

adam5504 01 Lut 2014 10:16 1209 1
REKLAMA
  • #1 13247044
    adam5504
    Poziom 10  
    Witam od kilku dni mam problem z routerem Gigaset 504ag mianowicie przestał działać najpierw zgubił połączenie z internetem a następnie po odłączeniu od zasilania i podłączeniu już sie nie uruchomił wogóle, ponadto czasami po uruchomieniu migają przez chwile wszystkie diody i po chwili wszystko gaśnie i nic sie nie dzieje , na płytce nie widac żadnych uszkodzonych elementów, zasilacz też jest ok, i co teraz zrobić?, opłaca sie go naprawiać czy rozejrzeć sie za innym ? dodam że ruter pracował u mnie przez około 3-4 lata 24/h miał juz ktoś taką sytuacje? ,osobiście stawiam na coś z usterka zasilania na płytce .
  • REKLAMA
  • #2 13247990
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2557
    Te routery mają takie dziwne wady...
    Podłącz konsolę po RS232 i sprawdź na jakiej pozycji się zatrzymuje. Złącze znajduje się w jednym z gniazd RJ-45 oraz w wyznaczonym miejscu na płycie (brak goldpinów).
    Wydaje mi się że zastosowano w nich źle dobraną technikę lutowania bezołowiowego i stąd wynikają problemy lub wadliwe kondensatory elektrolityczne. Jeden router odżył po podgrzaniu go suszarką z obu stron, a przedtem wieszał się w trakcie bootowania.
REKLAMA