logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć nagrywanie na USB w Samsung UE40EH5300 z Cyfrowym Polsatem?

szymolinka 02 Lut 2014 15:09 8586 19
REKLAMA
  • #1 13252574
    szymolinka
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Witam, czy orientuje się ktoś jak włączyć opcje nagrywania na USB?
    Nie wiem czy to ważne, ale mam podpięty cyfrowy polsat i podczas naciśnięcia guzika na pilocie wyskakuje komunikat: "Niedostępny".
  • REKLAMA
  • #2 13252693
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 617
    Żeby coś nagrać to trzeba podpiąć pod usb w tv dysk lub pendriva.
    Generalnie ta funkcja jest niedostępna dla tego modelu telewizora, ale można ją odblokować, trzeba przestawić to w menu serwisowym w tv, wejście do takiego menu jest odnotowane w tv i wiążę się z utratą gwarancji.
  • #3 13252835
    szymolinka
    Poziom 9  
    Aha rozumiem..a czy jest możliwość dokupienia jakiegoś sprzętu który umożliwiłby nagrywanie kanałów z CP?
  • #4 13252876
    intenso
    Poziom 39  
    Nagrywarka z dyskiem twardym
  • #5 13252905
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 744
    intenso napisał:
    wejście do takiego menu jest odnotowane w tv i wiążę się z utratą gwarancji.

Pierwszy raz o tym słyszę. Wejście do menu nie jest w żaden sposób zabezpieczone więc nie można z tego powodu cofnąć gwarancji.
  • REKLAMA
  • #6 13252931
    intenso
    Poziom 39  
    A wiesz wogole co to jest menu serwisowe a zwykłe menu urządzenia ?
  • #7 13253150
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    intenso napisał:
    A wiesz wogole co to jest menu serwisowe a zwykłe menu urządzenia ?

Tak wiem. Wchodzi się do niego przez naciśnięcie w odpowiedniej kolejności klawiszy na pilocie. Jakich nie napiszę. Jak ktoś będzie chciał to sobie znajdzie w necie. Sam wielokrotnie wchodziłem w moim tv. Nigdzie tam nie widziałem licznika wejść do menu. Wejście nie jest w żaden sposób zabezpieczone więc nie można z tego powodu stracić gwarancji. Nawet jak namieszasz i serwis będzie musiał interweniować to co najwyżej zapłacisz za to. Chyba, że przez grzebanie w MS zostal uszkodzony sprzet.
  • #8 13253222
    intenso
    Poziom 39  
    No to jesteś w wielkim błędzie i nie pisz bzdur.Licznika nie ma i nie będzie ser-vis wie czego i gdzie szukać ty tego nie musisz wiedzieć.

Post nr.7
    Post nr.2
    Jakby Ci było mało to opcja szukaj w google
  • REKLAMA
  • #9 13253549
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ja przeczytałem a Tobie radzę przeczytać jeszcze raz ale ze zrozumieniem.
    Zwłaszcza odpowiedź SAMSUNGA. Nic konkretnego z niej nie wynika.
    Wiadomo, że jak namieszasz to SAMSUNG się wypnie. Nikt nie zmusza do grzebania w SM. Każdy robi to na własną odpowiedzialność. Ale nie popadajmy w paranoję. Jeżeli pół roku temu wchodziłem do SM (i nic nie zmieniałem) a wczoraj padła mi matryca to co? Nie mam gwarancji? Rozwijając temat. Kupuję laptopa z W8. Instaluję W7 bo W8 nie lubię. Po pół roku pada dysk. Tracę gwarancję? W końcu zmieniłem oprogramowanie. Często klient namiesza a potem oddaje z pretensjami na gwarancję bo "nie działa". To jest koszt serwisu. Dlatego straszą aby nie grzebać.
    Jeżeli użytkownik nie powinien mieć dostępu do SM to powinno to być w inny sposób zabezpieczone. Nie wiem jak w innych TV SAMSUNG ale ja mam osobne złącze SERVICE. Rozumiem, że jak tam bym grzebał to stracił bym gwarancję.
  • #10 13253625
    intenso
    Poziom 39  
    Dla mnie jest jasne co Samsung odpisał na pytania związane z wejściem w Menu Serwisowe,jeżeli argumenty ze strony producenta do Ciebie nie docierają to już nie mój problem.
    Na tym kończę niepotrzebną dyskusje z Tobą.
  • #11 13253654
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Nalegam na łagodniejsze wypowiedzi w temacie/ inaczej do kosza!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #12 13253693
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    intenso napisał:
    Dla mnie jest jasne co Samsung odpisał na pytania związane z wejściem w Menu Serwisowe,jeżeli argumenty ze strony producenta do Ciebie nie docierają to już nie mój problem.
    Na tym kończę niepotrzebną dyskusje z Tobą.

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/72396-menu-serwisowe-w-tv-samsung-ue40d5000.html
    Czwarty post.
    Równie dobrze mogli napisać, że używanie (podłączenie do prądu) może spowodować uszkodzenie sprzętu i utratę gwarancji. Po prostu się zabezpieczają.
    Tak jak wcześniej napisałem, jeżeli nie można tam grzebać to powinno to być lepiej zabezpieczone.
    Ale z jednym się z Tobą zgodzę (nie do końca). Nie ma co dalej dyskutować na ten temat. Każdy zrobi to co będzie chciał. A dyskusja jest potrzebna.
  • #13 13257268
    szymolinka
    Poziom 9  
    Jeśli nie ma możliwości nagrywania w tym modelu bez grzebania w ustawieniach to jaką nagrywarkę byście polecali?
  • #14 13258306
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5496
    szymolinka napisał:
    to jaką nagrywarkę byście polecali?

Z dyskiem oczywiście, ALE możesz zapomnieć o nagrywaniu czegokolwiek w HD, to znaczy nagrasz, ale HD, to będzie tak naprawdę zwykłe SD, bo nagrywarka z portu euro nagrywa tylko taki sygnał, na allegro masz tego sprzętu używanego na hektary.
  • #15 13258361
    intenso
    Poziom 39  
    i nowego też :)
  • #16 13258789
    KOCUREK1970
    Nowej, ale starej technologicznie nagrywarki nie opłaca się już kupować.
  • #17 13265893
    szymolinka
    Poziom 9  
    Z tego co wyczytałem na allegro to takie nagrywarki umożliwiają jedynie nagranie programu z odbiornika dvbt. A mi chodzi o nagranie programów z Cyfrowego Polsatu :)
  • #18 13266700
    KOCUREK1970
    szymolinka napisał:
    Z tego co wyczytałem na allegro to takie nagrywarki umożliwiają jedynie nagranie programu z odbiornika dvbt

Dziwne zaiste, mam coś takiego w domu, i mogę nagrywać z każdego źródła, jakiekolwiek podepnę do takiej nagrywarki: kablówka analogowa, kablówka cyfrowa (sygnał podaje dekoder), ba, nawet z DVD mogę nagrywać, więc:
    szymolinka napisał:
    mi chodzi o nagranie programów z Cyfrowego Polsatu

Jest jak najbardziej możliwe przez euro w tv, do euro w nagrywarce, TYLKO nagrywasz co oglądasz, i oglądasz, to co nagrywasz w danej chwili, to znaczy, że nie możesz "latać" po programach w tv, bo nagrywarka też takie "latanie" nagra.
    szymolinka napisał:
    Nie wiem czy to ważne, ale mam podpięty cyfrowy polsat i podczas naciśnięcia guzika na pilocie wyskakuje komunikat: "Niedostępny".

A jaki dokładnie dekoder Polsatu masz?.
  • #19 13269392
    szymolinka
    Poziom 9  
    HD5000. A mógłbyś pokazać jakiś przykładowy model nagrywarki?
  • REKLAMA
  • #20 13271420
    KOCUREK1970
    szymolinka napisał:
    A mógłbyś pokazać jakiś przykładowy model nagrywarki?

Wpisz w allegro nagrywarka HDD, do wyboru, do koloru.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby włączyć nagrywanie na USB w telewizorze Samsung UE40EH5300, należy podłączyć dysk twardy lub pendrive do portu USB. Funkcja nagrywania jest domyślnie niedostępna dla tego modelu, ale można ją odblokować poprzez dostęp do menu serwisowego, co wiąże się z ryzykiem utraty gwarancji. Użytkownicy sugerują również zakup nagrywarki z dyskiem twardym, jednak nagrywanie w jakości HD może być ograniczone do standardowej jakości (SD) w przypadku użycia portu euro. W dyskusji poruszono również kwestie dotyczące nagrywania programów z Cyfrowego Polsatu oraz dostępnych modeli nagrywarek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA