logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrywać filmy na USB w telewizorze Samsung UE43BU8002?

Bolekk1 18 Kwi 2024 23:57 4728 6
REKLAMA
  • #1 21050990
    Bolekk1
    Poziom 8  
    Ocena: 2

Mam Samsunga UE43BU8002 i nie mogę ogarnąć nagrywania filmów na klucz USB.
    Po pierwsze nie widzę opcji sformatowania pendrive'a. Próbowałem z pendrivem USB 2.0 i 3.0 (w obu wejściach USB w TV).
    Po drugie przeszukałem większość opcji i nie znalazłem nagrywania. Przejrzałem kilka stron z podobną tematyką na temat telewizorów Samsung i nic :)
  • REKLAMA
  • #2 21051009
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 3007
    Zdaje się telewizory nie nagrywają na pendrive, musi być HDD/SDD.
    Tak jest w moim obecnym panasonicu, kupiłem do niego fajny pendrive 3.0 ale odmówił nagrywania. Dopiero gdy podpiąłem do niego SSD 250GB, który mi się pozostał po upgrade laptopa to nagrywanie ruszyło.

Czy twój telewizor napewno ma opcję nagrywania? Bo nie wszystkie to mają…
  • REKLAMA
  • #3 21051052
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 21051294
    Bolekk1
    Poziom 8  
    Ocena: 2

Zatem od 2022 praktycznie wszystkie modele Samsunga nie mają opcji nagrywania na pendrive/dysk.
    Z tego co wyczytałem przeciętny użytkownik nic z tym nie zrobi, lepiej odpuścić sobie menu serwisowe.
    Czy ktoś ma jakiś inny sposób na nagrywanie np. jakaś aplikacja na TV?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21051478
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 384
    Jeśli chodzi o telewizje naziemną to większość zewnętrznych dekoderów umożliwia nagrywanie.
  • Pomocny post
    #7 21788679
    basto
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    posiadam samsung QE55Q77AT. Oglądam telewizję satelitarną od dostawcy CANAL+ z modułem CAM i kartą włożoną w tym module. Po podłączeniu dysku pod wejscie USB dysk jest wykryty i można przejrzeć jego zawartość, lecz nie ma opcji sformatuj, tak aby wykorzystać go do nagrywania treści które są nadawane przez dostwacę. Więc spokojnie mogę powiedzieć że NIE NIE DA SIĘ NAGRYWAĆ NA TV SAMSUNG!!!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telewizor Samsung UE43BU8002 nie posiada funkcji nagrywania filmów na pendrive USB ani opcję formatowania pod nagrywanie. Nagrywanie na USB w nowszych modelach Samsunga, w tym UE43BU8002, zostało wycofane przez producenta, co potwierdzają liczne źródła i doświadczenia użytkowników. Nawet jeśli pendrive spełnia minimalne wymagania prędkości zapisu (około 30 MB/s), telewizor nie udostępnia funkcji nagrywania ani formatowania nośnika. W praktyce do nagrywania wymagany jest zewnętrzny dysk HDD lub SSD, jednak w przypadku tego modelu Samsung całkowicie zrezygnował z tej funkcji. Alternatywą jest użycie zewnętrznego dekodera telewizji naziemnej lub satelitarnej z funkcją nagrywania. Podobne ograniczenia dotyczą innych modeli Samsunga, np. QE55Q77AT, gdzie również brak jest możliwości nagrywania na podłączony dysk USB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA