logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu na płycie głównej Gigabyte GA-K8N51GMF-9

kubaz96 05 Lut 2014 13:34 1494 3
REKLAMA
  • #1 13264460
    kubaz96
    Poziom 2  
    Podpiąłem piny, komputer się włączył, wiatraki się kręcą. Lecz nie ma obrazu na monitorze, podpinałem 3 monitory, na każdym tak samo. Podpinałem i pod zintegrowaną i pod kartę graficzną i dalej tak samo. Sprawdzałem dwa zasilacze 400V i 350V, dalej to samo. Płyta główna jest wsadzona nowa, nie mam pojęcia co może być przyczyną, komputer włączam na wypiętych podzespołach, kiedyś również miałem taki problem lecz było to spowodowane źle podpiętymi pinami, może teraz również jest taki sam problem ?
  • REKLAMA
  • #2 13264476
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Jak wycągniesz RAM słychać pikanie ze speakera? Jak nie wysoce pradopodobne jest uszkodzenie płyty. Generalnie do sprawdzenia jest RAM, procesor i płyta główna, skoro grafikę i zasilacz wykluczyłeś. Możesz jeszcze zresetować CMOS odłączając zasilacz od kabla zasilającego i wyciągając baterię CR2032 na najlepiej 30 min., aby mieć pewność, że CMOS faktycznie się zresetował. Tak a propos jesteś pewny, że dobrze wszystko podłączyłeś? Jeżeli nie, pasowałoby zamieścić jak najlepszej jakości zdjęcia co i jak jest podłączone, aby można było zweryfikować poprawność podłączenia wszystkiego.
  • REKLAMA
  • #4 13585845
    jarek12222
    Poziom 1  
    mam to samo i własnie nie wiem co jest grane czy to wina płyty czy czegos innego ale juz sprawdzałęm wszystko i chyba bd nusiał płyte wymienic :/
REKLAMA