logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola RAZR XT910 - Bateria szybko się rozładowuje po uruchomieniu aplikacji

PierreRicaud 11 Lut 2014 20:12 1890 5
  • #1 13290225
    PierreRicaud
    Poziom 2  
    Witam, szukałem na innych forach lecz nic nie mogłem znalezć, otóż posiadam telefon motorola razr (xt910), ładuję do 100% wszystko ok, odłączam normalnie chodzi, nic sie nie dzieje takiego, lecz kiedy wlacze jakąś aplikacje dzieje sie jakby spięcie, pojawia sie pasek grubości 0,5 cm na sekundę i telefon sie wyłącza, gdy włączam telefon okazuje sie ze mam 5% baterii, robiłem hard reset, nic nie dało, nie wiem czy jest to wina baterii, mam telefon dopiero od roku, dziać sie zaczeło to od poczatku zimy.

Pytanie teraz czy mam kupic nowa baterie, czy da sie cos z tym zrobic, zmiana softu czy cos, czekam na propozycje :) pozdrawiam

@ ref

Jest ktoś w stanie podsunąć jakiekolwiek wskazówki ?
  • #2 13313307
    Andrzej Ch.
    Poziom 33  
    Ocena: 392
    Wg mnie bateria do wymiany. Mam pytanie, jak długo ta bateria Ci się ładuje z tych 5% do 100% ?
  • #3 13313732
    Fallouciarz
    Poziom 22  
    Ocena: 35
    Podejdź do pierwszego lepszego serwisu/skupu/komisu z telefonami i poproś o użyczenie baterii, wsadź do telefonu i potestuj chwilkę, w ciągu kilku minut wszystko będzie jasne ;)
  • #4 13313868
    zbyszenio
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    zobacz tez w ustawienia jak wyglada zuzycie baterii
    klapke z razr zdejmiesz ogrzewajac ja np suszarka bo jest przyklejona na rogach, potem zdejmujesz plastik aparatu, tam sa 2 sróbki i potem czyms cienkim podwazasz klapke i lecisz w koło

uwazaj na ta oslone obiektywu bo jest plastikowa i latwo ją złamac
  • #5 13333877
    PierreRicaud
    Poziom 2  
    Przepraszam, za brak aktywnosci, lecz niemialem dostepu do komputera, a z telefonem wiadomo jak to jest.

odp do Andrzej Ch. Wlasnie sprawa wyglada nastepujaco powiedzmy mam te 100% baterii, wlaczam np. google chrome i odrazu jakby zwarcie, po czym wlaczam 5 % baterii, wylaczam podlaczam do ladowarki i jest 80-90 %, gdy odlacze znowu to samo i gdy wlaczam jakies 5-20 % i sie wylacza ponownie.

odp. do zbyszenio Teraz zostawilem telefon od rana, bylo 100% i jest 100% 10 godz i nic, zuuzycie to jedynie = Telefon nieaktywny 58% Tryb gotowosci 29% System Android 13%
  • #6 13363545
    kewiS
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    zobacz jak bedzie naladowany do pelna to zadzwon gdzies na 4-5 minut czy sie wylaczy a jeslu nie to ile zostali na baterii
REKLAMA