Witam kolegów
W rączki wpadła mi ta Motorola jej problemem to bolączki z baterią, wygląda to następująco:
Na każdej baterii czy to oryginalnej czy zamienniku po załadowaniu androida zamiast poziomu naładowania baterii pokazuje się znak zapytania, zaglądając w właściwości baterii pokazuje np. 50% - Nieznany.
Po podpięciu ładowarki przy włączonym telefonie nie reaguje ( w oknie blokady pokazuje 50% ładowanie, ale może tak stać i 10 godzin i będzie nadal te 50%
Po wyłączeniu telefonu i wpięciu ładowarki telefon po chwili uruchamia się z wielką baterią ze znakiem zapytania i dalej nie startuje.
Po uruchomieniu tego testu:
Ukazują się informacje naładowania w % baterii, napięcia, stanu zdrowia temperatury, ale jedno pole mnie niepokoi dokładnie:
Battery Present: FALSE
Szperałem w czeluściach internetu wykorzystałem wszelakie możliwe podpowiedzi:
Totalny Wipe wszystkiego łącznie z rootowaniem i Wipe statusu baterii
Instalacje różnych Androidów wszelakie CM itp. aż poprzestałem na oficjalnym 4.1.2
Czyszczenie styków baterii i konektorów na płycie głównej
Już totalnie brak mi pomysłów, może ktoś z kolegów miał taki problem i wie/ podpowie jak go rozwiązać.
Pozdrawiam
W rączki wpadła mi ta Motorola jej problemem to bolączki z baterią, wygląda to następująco:
Na każdej baterii czy to oryginalnej czy zamienniku po załadowaniu androida zamiast poziomu naładowania baterii pokazuje się znak zapytania, zaglądając w właściwości baterii pokazuje np. 50% - Nieznany.
Po podpięciu ładowarki przy włączonym telefonie nie reaguje ( w oknie blokady pokazuje 50% ładowanie, ale może tak stać i 10 godzin i będzie nadal te 50%
Po wyłączeniu telefonu i wpięciu ładowarki telefon po chwili uruchamia się z wielką baterią ze znakiem zapytania i dalej nie startuje.
Po uruchomieniu tego testu:
- Power off your phone.
- Hold both volume down & volume up in and press power.
- When the menu choices come up use volume down to highlight BP Tools.
- Use volume up to select.
Your phone will appear to boot normally.
- Open your app tray, and look for a new app called "CQA Test"
- Select menu mode
- Select Battery -> Battery InfoUkazują się informacje naładowania w % baterii, napięcia, stanu zdrowia temperatury, ale jedno pole mnie niepokoi dokładnie:
Battery Present: FALSE
Szperałem w czeluściach internetu wykorzystałem wszelakie możliwe podpowiedzi:
Totalny Wipe wszystkiego łącznie z rootowaniem i Wipe statusu baterii
Instalacje różnych Androidów wszelakie CM itp. aż poprzestałem na oficjalnym 4.1.2
Czyszczenie styków baterii i konektorów na płycie głównej
Już totalnie brak mi pomysłów, może ktoś z kolegów miał taki problem i wie/ podpowie jak go rozwiązać.
Pozdrawiam