logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola XT910 Razr - brak ładowania i wykrywania baterii, znak zapytania

menTa 05 Paź 2014 13:28 2787 2
  • #1 14016422
    menTa
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam kolegów

W rączki wpadła mi ta Motorola jej problemem to bolączki z baterią, wygląda to następująco:

Na każdej baterii czy to oryginalnej czy zamienniku po załadowaniu androida zamiast poziomu naładowania baterii pokazuje się znak zapytania, zaglądając w właściwości baterii pokazuje np. 50% - Nieznany.

Po podpięciu ładowarki przy włączonym telefonie nie reaguje ( w oknie blokady pokazuje 50% ładowanie, ale może tak stać i 10 godzin i będzie nadal te 50%

Po wyłączeniu telefonu i wpięciu ładowarki telefon po chwili uruchamia się z wielką baterią ze znakiem zapytania i dalej nie startuje.

Po uruchomieniu tego testu:

- Power off your phone. 
    - Hold both volume down & volume up in and press power.
    - When the menu choices come up use volume down to highlight BP Tools. 
    - Use volume up to select. 

Your phone will appear to boot normally.

- Open your app tray, and look for a new app called "CQA Test"
    - Select menu mode
    - Select Battery -> Battery Info

Ukazują się informacje naładowania w % baterii, napięcia, stanu zdrowia temperatury, ale jedno pole mnie niepokoi dokładnie:

Battery Present: FALSE

Szperałem w czeluściach internetu wykorzystałem wszelakie możliwe podpowiedzi:

Totalny Wipe wszystkiego łącznie z rootowaniem i Wipe statusu baterii
    Instalacje różnych Androidów wszelakie CM itp. aż poprzestałem na oficjalnym 4.1.2
    Czyszczenie styków baterii i konektorów na płycie głównej

Już totalnie brak mi pomysłów, może ktoś z kolegów miał taki problem i wie/ podpowie jak go rozwiązać.

Pozdrawiam
  • #2 14017612
    piratten
    Poziom 27  
    Ocena: 20
    Na pewno linia BSi (zazwyczaj środkowy pad) ale coś więcej.... może być od jakiegoś kondzia aż do procka włącznie...
  • #3 14023584
    menTa
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Czyli raczej niewykonalne w domowych warunkach?, wszystko tak zabezpieczone ekranowaniem przylutowanym na stałe do płyty głównej że aż strach coś ruszać bo zapewne zacznę naprawiać nie to.
REKLAMA