Witam ponownie po przerwie i tak jak obiecałem dołączam opis
(SYN mi się urodził więc z przyczyn oczywistych nie miałem czasu...)
Oto jak ja to odpaliłem:
1.zainstaluj w telefonie program gnubox (dowolnie w telefonie lub na karcie pamięci)
2.wchodzimy w narzedzia->ustawienia->połączenia->punkt dostępu->tam wchodzimy w opcje->
nowy punkt dostępu->uzyj ustawień domyśnych
3.teraz konfigurujemy punkt dostępu- nazwa połączenia: "Bt"(koniecznie),nośnik danych: szybka
transmisja danych(GSM),nazwa punktu dostępu: np "Bt",nazwa użytkownika: taka jak w komputerze,
żądanie hasła: NIE,hasło:hasło takie jak dla użytkownika kompa, uwierzytelnianie: normalne,
typ transmisji danych: analogowy,maksym. szybkość transmisji: automatycznie.
4.teraz wybieramy opcje->ustawienia zaawansowane-> adres IP telefonu: automatycznie,podstawowy
serwer DNS: 0.0.0.0, pomocn. serwer DNS: 0.0.0.0,adres serwera proxy: tutaj wpisujemy adres IP komputera
(odczytamy go w komputerze wpisując komendę "ipconfig" ewentualnie "winipcfg")numer portu
proxy: 6588, uzyj oddzwaniania: NIE, typ oddzwaniania: użyj n-ru serwera, nr oddzwaniania:
brak,użyj kompresji PPP: TAK, użyj skryptu logów: TAK,skrypt logowania: tutaj wpisujemy skrypt logowania.
Ja żeby mieć pewność wkleiłem skrypt ze stronki
http://www.cs.helsinki.fi/u/mraento/symbian/bt-ap.html
jest to skrypt zaraz za oznaczeniem typu telefonu "6600". Dołączam go też jako załącznik.
5.Teraz musimy sparować telefon z komputerem (przez bluetooth oczywiście) co będzie wymagało
autoryzacji. Jak otrzymamy połączenie to odpalamy w telefonie gnuboxa,-->options-->2box Direct-->
Infrared, nastepnie:options-->2box Direct-->Bluetooth--> tu wybieramy swój komputer.
6.Połączenie mamy skonfigurowane, więc odpalamy przegladarkę- ja użyłem DorisBrowser.
7.W przeglądarce wchodzimy w opcje-->preference-->proxy IP Address: tu wpisujemy IP naszego
komputera, następnie proxy port:6588, reszta opcji domyślna.
8.Teraz wybieramy jakiś adres url i... cieszymy się bardzo szybkim netem(wapem-jak kto woli)