logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki audio do płyty głównej BioStar P4M80-M7

jucher 25 Lut 2014 14:36 2091 7
REKLAMA
  • #1 13343582
    jucher
    Poziom 10  
    Witam, sterowniki ściągnąłem ze strony producenta Biostar. Wszystko pięknie poszło zainstalowały się, lecz nie działają. Brak dźwięku jakiegokolwiek nawet przy włączaniu systemu. Posiadam amplituner pioneer VSX-609RDS, do którego podłączam 2x Cinch i wychodzi w jacka takiego jak w słuchawkach komputerowych. Podpinam go pod wejście koloru zielonego są tam również niebieski, który bodajże jest od tylnich głośników no i różowy od mica. Mam włączone AUX na amplitunerze no i wszystko pięknie działało na innej płycie, a tu mam problem i nie wiem co zrobić głośniki chodzą bo podepnę je pod telefon i normalnie odtwarza mi piosenki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13343706
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Czy masz podłączony front panel audio?
  • REKLAMA
  • #4 13343774
    jucher
    Poziom 10  
    Jeżeli chodzi Ci o przednie wejscie aux oraz mic nie nie jest podłączone, lecz takowe posiadam. korrus666 mam Windowsa xp service pack 2, ściągnąłem service pack 3 czy to moze w tym tkwi problem???

Dodano po 4 [minuty]:

Już raz po ściągnięciu service pack 3 nie chodził mi internet po odinstalowaniu wszystko chodziło. Czy to moze byc problemem?
  • REKLAMA
  • #6 13343962
    jucher
    Poziom 10  
    Wszystko śmiga problemem był odłączony przedni panel aux,micro. Podpiąłem go i chodzi wszystko nie wiem co ma wspólnego przedni panel z tylnim do którego podłączam nadal bo przednim nie chodzi haha czarna magia ale dzięki za pomoc ;)
  • #8 13346744
    jucher
    Poziom 10  
    Dziękuję za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z brakiem dźwięku po zainstalowaniu sterowników audio do płyty głównej BioStar P4M80-M7. Po podłączeniu amplitunera Pioneer VSX-609RDS przez złącze jack do zielonego portu audio, dźwięk nie działał. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia menedżera urządzeń oraz podłączenia przedniego panelu audio, użytkownik odkrył, że problemem było odłączenie przedniego panelu AUX i mikrofonu. Po ich podłączeniu dźwięk zaczął działać, co sugeruje, że płyta główna wymagała zewrzenia pinów dla sygnału audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA