logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 5 - przegrzewanie i brak ładowania po wymianie baterii

betap 28 Lut 2014 07:53 5997 5
REKLAMA
  • #1 13353825
    betap
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,
    mam dziwny problem z moim iPhone 5 - mianowicie nie chciał się w ogóle ładować ( po podłączeniu ładowarki pokazuje tylko znak baterii) - postanowiłem wymienić baterię - po wymianie baterii iPhone odpalił (wszystko chodzilo) ale bardzo mocno się grzał - podłączenie ładowarki pokazuje ładowanie ale bateria raczej spada - teraz nowa bateria już wyładowana i znów jest problem z uruchomieniem

w iphone jest nowy system po restore, nigdy nie spadł, nie był zalany, niestety jest już po gwarancji

co to może być ? czy da radę to naprawić ?
  • REKLAMA
  • #2 13354236
    MLRwin
    Poziom 18  
    Ocena: 52
    Najlepiej jak byś powiedział w którym miejscu się grzeje na płycie. Czy jak był uruchomiony z nowa baterią, to komputer go wykrywał? Czy coś jeszcze zauważyłeś w telefonie dziwnego, coś nie działało, flash był lekko włączony, wifi nie działało? Trochę za mało informacji mamy, aby Ci pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 13354398
    betap
    Poziom 10  
    z obserwacji wynika, ze to u2 ic 1608 - czy moża gdzies w Polsce kupić ten układ ?
  • REKLAMA
  • #4 13354439
    MLRwin
    Poziom 18  
    Ocena: 52
    Wszystko by pasowało, bo jest to układ ładowania. Na ebayu za $17-18.
    iPhone 5 - przegrzewanie i brak ładowania po wymianie baterii
  • REKLAMA
  • #5 13746832
    Pocinas
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Witam. Czy udało się rozwiązać problem? Mam problem podobny tyle że mi się grzeje coś w okolicy U2, U501, U601, U701, i to bardzo, nawet bez ładowania, wystarczy że sama bateria jest podłączona i bardzo mocno się coś grzeje, Akrtualnie czytam ale zamierzam odlutować ekrany i zobaczyć co dokładnie pod nimi się grzeje.

Sytuacja wystąpiła po wymianie Screena (LCD+Digitizer0 i Bateria) spradzone na około 5 inych nowych jak i oryginalnych sprawnych bateriach jets to samo.

U mnie U2 się nie grzeje
  • #6 14236107
    betap
    Poziom 10  
    W przypadku braku ładowania to zdecydowanie układ u2 - sam układ mozna kupic - ale z wymiana bedzie spory problem - trzeba byc naprawde dobrym w lutowaniu bga :-)
REKLAMA