logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S5690 Xcover - digitizer - podczas testu fail

dxxx 04 Mar 2014 14:05 3090 6
REKLAMA
  • #1 13368699
    dxxx

Poziom 24  
    Ocena: 173
    Witam.

Trafił do mnie Samsung S5690 Xcover na wymianę dotyku i wyświetlacza. Jedno i drugie zamontowane ale oczywiście z dotykiem niewielkie problemy. Nie w każdym miejscu działa.

Jak próbowałem zrobić test po wejściu do menu testowego przez *#0*# - przy wejściu w test dotyku mam taki komunikat:

Samsung S5690 Xcover - digitizer - podczas testu fail

Czy jest jakaś opcja aktualizacji oprogramowania, resetu, kalibracji w tym modelu - tak, żeby dotyk ruszył?

Tylko nie cwaniakować, bo z Xperią Miro czy J też cwaniakowali wszyscy, że się nie da, a okazało się, że jest aplikacja do kalibracji tylko nie każdy ma do niej dostęp.

Może być na priv.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • REKLAMA
  • #2 13368721
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 554
    Jeśli nie w każdym miejscu działa dotyk to raczej będzie uszkodzony.
  • REKLAMA
  • #3 13368744
    dxxx

Poziom 24  
    Trochę się łudzę, że nie, bo w Miro też tak miało być, po przerobieniu kilku dotyków okazało się, że jest aplikacja na Androida, którą się wrzuca do telefonu i uruchamia, robi kalibrację dotyku w Miro, E, J i czymś tam jeszcze.

Zastanawia mnie czemu nie ma standardowego testu dotyku a jest to co zamieściłem na screenie.

A może to wina wyświetlacza, tam dotyk wpina się w wyświetlacz a potem dopiero do płyty komplet.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • REKLAMA
  • #4 13370990
    patrykGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Hmm sporo ostatnio wymieniałem dotyków w xperii E i nie trzeba było nic kalibrować. Nic nie słyszałem o takowej aplikacji.
  • #5 13371338
    dxxx

Poziom 24  
    patrykGSM napisał:
    Hmm sporo ostatnio wymieniałem dotyków w xperii E i nie trzeba było nic kalibrować. Nic nie słyszałem o takowej aplikacji.

Też wymieniałem kilka sztuk, też nie trzeba było ale jest taka aplikacja dostępna w serwisach autoryzowanych i nie tylko. U mnie problemy były z MIRO. Aplikacja nazywa się: TouchFWToolsAP (dotyczy niektórych xperii J, E, miro i tipo).

NIE TO JEST TEMATEM SPRAWY. Czemu mam FAIL jak na zdjęciu, zamiast standardowego testu dotyku??? Spotkał się ktoś z czymś takim?

Telefon trafił do mnie z rozbitym wyświetlaczem i dotykiem, więc nie wiem jak wcześniej było. Wstawiony wyświetlacz to niekoniecznie oryginał, dotyk tym bardziej, chociaż obydwa dobrze wykonane. Nie działa w telefonie WiFi (błąd). Upadek więc był spory. Firmware profilaktycznie zmieniałem.

Zamówię inny dotyk chociaż szkoda wklejania (dobre wklejki były).
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 13371700
    rtvkce
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Poczytaj o aktualizacji oprogramowania digitizera, może to załatwi sprawę.
  • #7 13402745
    dxxx

Poziom 24  
    Dorwałem drugi taki telefon, i też ma fail przy sprawdzaniu digitizera kodem *#0*#

Widocznie ten typ tak ma.

Ale jak rtvkce napisał - poczytałem i drugim kodem *#*#2963#*#* (lub 2964 - nie pamiętam dokładnie). Kliknąłem update i tak jakby było lepiej. Zaczął dotyk reagować w miejscu, gdzie wcześniej nie działał.

Fakt, że mając dwa telefony w ręku i rysując kółka podczas testu (chyba ten 2964 kod) zachowywał się gorzej niż oryginał.

Na razie klient nie wrócił z pretensjami, że dalej nie działa.

Temat zamykam.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z dotykiem w telefonie Samsung S5690 Xcover po wymianie digitizera i wyświetlacza. Dotyk działał nieprawidłowo w niektórych miejscach, a podczas testu dotyku za pomocą kodu *#0*# pojawił się komunikat o błędzie. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali, że problem może wynikać z uszkodzenia digitizera lub wyświetlacza, a także z braku standardowego testu dotyku. Wspomniano o aplikacji do kalibracji dotyku, która działa w niektórych modelach Xperia. Użytkownik odkrył, że użycie innego kodu *#*#2963#*#* (lub 2964) pozwoliło na aktualizację oprogramowania digitizera, co poprawiło działanie dotyku. Ostatecznie, mimo że dotyk nie działał idealnie, klient nie zgłosił dalszych problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA