logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei E3131 rozłącza internet T-Mobile na Win 7 64 bit, stabilny sygnał, TNI

DamQs 12 Mar 2014 18:30 3216 5
  • #1 13396912
    DamQs
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam ponownie. Mam problem z modemem Huawei E3131 bez simlocka z sieci play. Problem polega na tym, ze internet sie rozlacza kiedy sobie chce ;/ Na komputerze korzystam z Win 7 64 bit do laczenia uzywam TNI. Karta w modemie T-mobile. Dodam takze, ze na tym samym modemie uzywalem AERO 2 i rozlaczal sie regulaminowo co 1h. Mam tez drugi taki sam modem problem jest ten sam. Do obu modemow mam podlaczone anteny zewnetrzne wiec nie ma mowy o utracie sygnalow itp bo takowych nie widzialem. Lampki, kontrolki wszystko ok tylko czemu akurat t mobile sie rozlacza? Internet jest ok wszystko fajnie stabilnie, nie gubi zadnych pakietow tylko sie rozlacza. Tak samo sprawdzalem pod laptopem rowniez na win 7 64 bit jest tak samo ;/ Prosze o pomoc, jakies specjalne konfiguracje, nie wiem juz co mam robic ;/
  • #2 13397619
    piotrk2683
    Poziom 11  
    Nie masz włączonego oszczędzanie energii na tym modemie w menadżerze urządzeń? Sprawdź czy to nie jest powód.
  • #3 13397855
    DamQs
    Poziom 10  
    No wlasnie czytalem pol dnia podobne tematy i tez sprawdzilem juz ta opcje ;/ Bylo wlaczone ale nawet po wylaczeniu internet sie poprostu rozlacza kiedy chce. Czasem co 20 min czasem co 4h. Nie wiem czy dobrze ustawilem wymuszanie pasma ale nie powinno byc problemu i wplywu na rozlaczanie skoro sie loczy i dziala ;/ Moze ktos ma jakis pomysl naprawde bede wdzieczny za pomoc.
  • #5 13398307
    DamQs
    Poziom 10  
    Zauwazylem jeszcze cos. Mianowicie kiedy jestem polaczony np w takim stanie "spoczynku" nie robie nic szczegolnego, w tle tylko gg nic sie nie dzieje takie spokojne polaczenie nie rozlacza sie wcale, ale np odpale swoje mmo w ktore gram od lat akcja sie rozkreca i ze tak powiem w biegu rozlacza sie. Nie mam pod reka zadnego sprzetu 32 bit ;/ Tez nie chcialbym zmieniac specjalnie do testu windy bo te 32 bity tylko zabija mi peceta xD Sterowniki nie powinny robic problemu bo doslownie na tej samej konfiguracji korzystalem z AERO 2 bez takich efektow;/ Pingi wszystko ok nadajnik 300 metrow od domu do tego antena 18 dbi i tylko te disconnecty ;/ O co tu moze chodzic?
    @Edit:
    Czemu 32 bit?
  • #6 13404836
    DamQs
    Poziom 10  
    @Edit 2
    Faktycznie zainstalowalem xp sp3 i nie ma problemu z dc, ale jak to wyglada komp jak dla mnie rakieta a na nim xp =/ czy to wina software od producenta czy moze ulomnosc win 7 64 bit?
REKLAMA