logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-1020D - 10 kartek z komunikatami błędów

Nemo 06 Kwi 2005 19:49 7134 5
REKLAMA
  • #1 1381845
    Nemo
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    Drukarka laserowa Kyocera FS-1020D - podczas drukowania tekstu z Worda nagminnie kończy się to wydrukowaniem dwóch kartek. Pierwsza zwykle zawiera coś takiego:

PCL XL error
    Subsystem: KERNEL lub IMAGE
    Error: IllegalTag (dla KERNEL) i MissingData (dla IMAGE)
    Operator: 0x23, 0x2b, 0x30, 0xcf (dla KERNEL) lub ReadImage (dla IMAGE)
    Position: 480, 435, 28 lub 504 (dla KERNEL) lub 15 lub 16 (dla Image)

Na wydrukowanych poprawnie 13 kartek 11 miało taki opis. Zatem 40% kartek idzie na te durne komunikaty.

Pytanie1: Jak wyłączyć drukowanie tych komunikatów?
    Pytanie2: Jeśli jest jakiś problem z driverem, to co ustawić?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1382524
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Jak mniemam masz sterownik w wersji KX ? ... bo tylko takie uwazam za najnowsze :) ...krotko mowiac, starsze wersje programow nie moga sie czasami "dogadac" z nowymi sterownikami....i dlatego pojawia sie ten komunikat, o ktorym piszesz...no ale wracajac do tematu ;) ....znajdz w nim...sterowniku... zakladke "ustawienia urzadzenia"....a potem klawisz "PDL" ...a tam zmien jezyk opisu strony z PCL XL na PCL 5e....problem zniknie jak reka odjal :)

Nic nie piszesz o systemie...ale rodzaj systemu wplywa tylko na wyglad sterownika...wiec odnalezienie tej opcji pozostawiam jako samodzielna prace domoowa ;)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1382872
    Nemo
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    A wiesz, że pomogło? :)

Kamień spadł mi z serca, bo drukowanie strona po stronie wybitnie dobija człowieka już po 10 kartkach. :)

Dzięki wielkie!!!

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 1384520
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    No ba!

Doskonale wiem ze pomoglo :D

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 6628293
    daw_sob
    Poziom 2  
    Witam,
    mam taki sam problem jak kolega
    posiadam kyocera mita fs-1010
    system vista 32-bit
    jak ustawie na PCL 5e to fakt nie drukuje kartek z takim błedem jednak drukuje o wiele wiecej kartek z jakimis krzaczkami na koncach i poczatkach kartki
    masz moze jakis pomysl ?
  • #6 6628739
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Witam,
    oczywiście, ze mam pomysł....użyj sterowników do właściwego modelu...MUSZĄ być dokładnie do FS-1010 żadnego innego....ale przedtem ściągnij aktualne sterowniki dla FS-1010 pod viste

Np stąd FS-1010

Zanim je zainstalujesz...usuń stary sterownik programem DELETER, znajdźiesz go w sieci.

I tyle.
REKLAMA