logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NP350E7C - Czarny ekran zamiast ładowania Windowsa. Uruchomienie Systemu w Biosi

nemezs 16 Mar 2014 14:29 2160 3
REKLAMA
  • #1 13409800
    nemezs
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Laptop
    Seria NP350E7C

Procesor IntelŸ PentiumŸ B980 (2,4 GHz, 2 MB, L3 Cache)
    Intel HM70

Pamięć systemowa 4 GB DDR3 przy 1 333 MHz (4 GB x 1)
    2 SODIMM

Karta graficzna AMD Radeon™ HD 7670M z pamięcią do karty graficznej 1 GB gDDR3 (PowerExpress)

Dysk twardy 500 GB S-ATAII (5 400 obr/min)

Witam
    Mam problem z automatycznym uruchomieniem Windows 7. Ostatnio chciałem przeinstalować system a ponieważ nie miałem płyty instalacyjnej zrobiłem to z poziomu Windows. Instalacja przebiegała normalnie do czasu automatycznego restartu. Po czym pojawia się napis Samsung a następnie zamiast okienka ładowania Windowsa jest czarny ekran i jakieś kolorowe kropeczki po lewej stronie na górze.

Spróbowałem wejść do Biosu i tam okazało się że mogę uruchomić Windows klikając na nazwę mojego dysku. Lecz jak restartuje problem nadal się pojawia.

Próbowałem już reinstalować Windows z płyty,
    Wpisywać Bootrec.exe /FixMbr i /FixBoot , Bootsect.exe /nt60 All /force /mbr. Był komunikat że zrobione ale problem nadal występuję.

Wydaje mi się że restartowałem nawet Bios. Ponieważ rozkręciłem laptopa i poruszałem trochę baterią(nie ma możliwości jej wyjęcia jest podłączona na stałe) i po uruchomieniu Biosu musiałem ustawiać datę i godzinę.

Nie mam żadnych komunikatów o błędach, ani nie słyszę żadnych sygnałów.
  • REKLAMA
  • #2 13410179
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    nemezs napisał:
    [...] Po czym pojawia się napis Samsung a następnie zamiast okienka ładowania Windowsa jest czarny ekran i jakieś kolorowe kropeczki po lewej stronie na górze.

Czy możesz to zaprezentować?

Cytat:
    Spróbowałem wejść do Biosu i tam okazało się że mogę uruchomić Windows klikając na nazwę mojego dysku. Lecz jak restartuje problem nadal się pojawia.

W tej samej postaci jest problem?

Cytat:
    Wpisywać Bootrec.exe /FixMbr i /FixBoot , Bootsect.exe /nt60 All /force /mbr. Był komunikat że zrobione ale problem nadal występuję.

Czyli już płytę masz? Jaką? OEM? 32 bit? 64? sp1?

Cytat:

Wydaje mi się że restartowałem nawet Bios. Ponieważ rozkręciłem laptopa i poruszałem trochę baterią(nie ma możliwości jej wyjęcia jest podłączona na stałe) i po uruchomieniu Biosu musiałem ustawiać datę i godzinę.

Może coś urwałeś..

Dodano po 1 [minuty]:

Czy system oryginalnie to 7 czy 8?
    Odpalałeś instalkę 7ki z 8mki?

Secure boot wyłączone w bios?
  • REKLAMA
  • #3 13411885
    captain4
    Poziom 25  
    Ocena: 53
    nemezs napisał:
    .....

Wpisywać Bootrec.exe /FixMbr i /FixBoot , Bootsect.exe /nt60 All /force /mbr. Był komunikat że zrobione ale problem nadal występuję.....

Ze co?? możesz uruchomić Winde z poziomu Biosa???

Ja mam wrażenie ze nie znasz się na tym.

Po pierwsze jaki był oryginalny system?? Win 8 czy inny??
    Czy masz ustawienie w Biosie ze napęd optyczny jest jako pierwszy w botowaniu??
    Czy laptop ma możliwość ustawienia rodzaju windowsa w Biosie??
  • #4 13411961
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    captain4 napisał:
    nemezs napisał:
    .....

Ze co?? możesz uruchomić Winde z poziomu Biosa???

Ja mam wrażenie ze nie znasz się na tym.

A jednak się da :-) UEFI różne rzeczy potrafi ;-)
    Jeszcze Kolega tego nie widział, coś nowego, nie? ;-)
REKLAMA