Witam Załatwiłem ostatnio dla pewnej starszej osoby używaną pralkę. Chodzi do niego opiekunka która robi mu pranie. Podczas ostatniego prania śpieszyło się opiekunce i na włączonej pralce postanowiła przyśpieszyć pracę pralki i żeby zaczęła już wirować przekręciła programator na wirowanie gdy pralka chodziła. I w tym momencie pralka przestała chodzić. Drzwi się odblokowały ale nie chciała już wypuścić wody , dodam że pompka wody była wymieniona 2 miesiące temu. kiedy przyjechałem obejrzeć co się stało, po włączeniu do zasilania pralka zapala kontrolkę od zasilania blokuje drzwi informując przy tym lampką kontrolną i zapada cisza. kiedy przekręcę programatorem to po chwili programator delikatnie wibruje i buczy i okręca się zostając na programie który był zaprogramowany za pierwszym razem. Dioda nie miga więc nie mam pojęcia jaki jest błąd czy spotkał się ktoś już z taką sytuacją? bardzo proszę o pomoc bo przeczytałem wszystkie wątki i wydaje mi się że to będzie programator do wymiany ale nie chce kupować w ciemno.