logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat DUCATO III 2006r 2.3 - Immobilizer - świeci się kłódka i nie odpala

arturx 24 Mar 2014 18:45 8640 4
REKLAMA
  • #1 13438821
    arturx
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jakiś czas temu nie mogłem odpalić bo świeciła się 'żółta kłódka', ale zamknąłem go z pilota i otworzyłem i był ok. Dzisiaj już w ogóle nic nie idzie zrobić. Kręci ale nie odpala. Świeci się kłódka i koniec. Rozkręciłem obudowe stacyjki i próbowałem poruszać kablami ale zero reakcji, odłączyłem aku i też nic. Co może być przyczyną? Wydaje mi się że nie jest to coś co nagle się uszkodziło, gdyż jak wyżej pisałem wcześniej też mi się to zdarzało ale później szło odpalić.
    Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 13438839
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2253
    arturx napisał:
    Co może być przyczyną?
    Immo zablokowało rozruch.
  • REKLAMA
  • #3 13438856
    arturx
    Poziom 10  
    ok, tylko jak to rozblokować?
    Dodam , ze bus jest mi na srode potrzebny i nie wiem co zrobic
  • REKLAMA
  • #4 13438934
    mariank32
    Poziom 16  
    Ocena: 98
    Kolego trzeba podłączyć do diagnoskopu i zobaczyć dlaczego się tak dzieje. Inaczej to wróżenie z fusów. Mozesz zobaczyć czy drugim kluczem jest tak samo. Może to coś z transponderem , może z pętla immo, może klucze wyleciały ze sterownika, może.... Sam widzisz ile tych może jest i bez sprzętu to tak ciężko postawić trafną diagnozę.
  • #5 13438976
    arturx
    Poziom 10  
    mariank32 napisał:
    Kolego trzeba podłączyć do diagnoskopu i zobaczyć dlaczego się tak dzieje. Inaczej to wróżenie z fusów. Mozesz zobaczyć czy drugim kluczem jest tak samo. Może to coś z transponderem , może z pętla immo, może klucze wyleciały ze sterownika, może.... Sam widzisz ile tych może jest i bez sprzętu to tak ciężko postawić trafną diagnozę.

jak włoże drugi klucz to jest to samo.
    Czytałem ze idzie cos zrobic ze wciskam jakis kod pedalem gazu i dojade do mechanika?
    Jak zadzwonie po assistance to cos moga zrobic? (assistance pzu) ?
REKLAMA