logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Enkoder RE30-2-500 - Opis wyprowadzeń

gargulajan 26 Mar 2014 21:50 12627 3
REKLAMA
  • #1 13447128
    gargulajan
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Witam wszystkich,
    Mam prośbę do bardziej wtajemniczonych w enkoderach,
    Posiadam silnik DC typu GR63x25 z enkoderem RE30-2-500.
    Niestety nie wiem jakie wyprowadzenia na których pinach ma ten enkoder. Dodatkowo z wtyczki odchodzą cztery przewody a w enkoderze gniazdo posiada 5 pinów. Czy brakujący pin we wtyczce jest potrzebny. Jeżeli tak, to czy wie ktoś jakiego typu jest ta wtyczka. Dodaję fotki z silnikiem i enkoderem

Enkoder RE30-2-500 - Opis wyprowadzeń Enkoder RE30-2-500 - Opis wyprowadzeń
    Enkoder RE30-2-500 - Opis wyprowadzeń

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13451957
    gargulajan
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Przeglądałem ta stronę oraz pdfa od tego enkodera, ale nie mogłem zrozumieć, o co kaman. Przejrzałem go teraz jeszcze raz w powiększeniu i chyba coś mi się rozjaśnia.
    Pytanko jeszcze małe czy do pinu index podpinać +5V.
    Cy ktoś wie jaki jest typ wtyczki do tego enkodera, bo musiałbym dołożyć do niej piaty przewód.
    Cy rezystory są wewnątrz enkodera, czy muszą zostać dostawione w aplikacji.
  • #4 13484785
    ideal666el
    Poziom 2  
    Wszystko kolego jest w porządku, tak ma być. To jest silnik, enkoder i przekładnia specjalnie przygotowana pod płytę sterującą automatu drzwiowego Besam Uni Slide Double. Nie wiem do czego Ty chcesz to wykorzystać, ale jak do czegoś innego niż ten napęd to proponuje Tobie zamianę. Ja mam różne takie silniki z różnych napędów, nawet razem z transformatorem. Ja potrzebuje konkretnie ten model z enkoderem RE30-2-500 i silnik GR63x25 oraz przekładnią SG80K 10:1. Jeśli jesteś zainteresowany to proszę o pilny kontakt.

Pozdrawiam
    tel. 535999402
    e-mail: ideal-legnica(_at_)wp.pl
REKLAMA