logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować kartę FunCard programatorem Phoenix na Windows XP?

ssniuniek 08 Kwi 2005 17:18 2928 14
REKLAMA
  • #1 1386942
    ssniuniek
    Poziom 11  
    Witam chce zmienic liste kanalow aby miec polszmat z cyferka i zaprogramowac karte funcard programatorem pheonix ale nawet mi komp go nie widzi zmienilem w biosie na EPC noraz zainstalowalem program do symulacji portow port95nt musialem bo posiadam windows xp pro.i dalej mi nie wykrywa pheonixa co jest, i prosil bym linki z lista kanalow cyferki i polszmatu oraz kluczyk do karty jaki potrzebuje i o link gdzie znajde go
    pozdr.ssniuniek
  • REKLAMA
  • #2 1386985
    maxisT
    Poziom 11  
    Jeśli chcesz oglądać Cyfrę+ to możesz tylko o niej pomazyć. Na dzień dzisiejszy nie można.
    Pozdr.
    Masz jeszcze tutaj listę kanałów na philipsa.
    Załączniki:
    • 30106010_Listy_r-r_020405.zip (49.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1387620
    osa116
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Jakiego programu używasz do Phoenixa?
  • #5 1389469
    ssniuniek
    Poziom 11  
    uzywam programu funmagic ale mi pheonixa nie widzi brak sterownikow LPT cos takiego.Pheonixa uzywam tego zakupilem go na allegro.Nie moge sciagnac listy kanalow za malo punktow mam,jesli mozecie to przeslijcie mi na poczte ssniuniek32(_at_)poczta.onet.pl,dzieki z gory.

Dodano po 5 [minuty]:

Podaje link do modelu pheonixa ktorego posiadam po powyzej zapomnialem

Dodano po 1 [minuty]:

link do pheonixa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47072889
  • #6 1389698
    drajmer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Nie zaprogramujesz Funkarty programatorem Phoenix . Do tej karty potrzebny jest programator Funprog i program FunMagic lub Funprom ( ten drugi jest lepszy ) . Koszt Funproga na allegro to okolo 20 zl . Phoenixem mozesz zaprogramowac np karte Titanium .

Nie mialem czasu wczesniej zeby zobaczyc twoj link na allegro . To co kupiles to nie jest dokladnie Phoenix tylko programator uniwersalny Phoenix/Funprog . Musisz go skonfigurowac jako Funprog . Opis masz na tej aukcji ( jak ustawic zworki itp ) . Podlaczasz go kabelkiem LPT do kompa tak jak w opisie .
  • #7 1392314
    osa116
    Poziom 18  
    Kolego "draimer" dlaczego wprowadzasz innych w błąd? Phoenixem napewno da się zaprogramować Funkę, wiem bo sam tak robie. I co ty na to? Problem Ssniuńka polega na tym że ma WIN XP, a w nim jak wszyscy wiedzą występują kłopoty z portem LPT.
  • REKLAMA
  • #9 1393095
    Darek.
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Ten akurat może (to są dwa w jednym), przełożyć zworki na prawą stronę(czyli na przeciw pustej podstawki, podłączyć kabel równoległy) i najlepiej zastosować Funmagic 1.40. Jak są problemy z komunikacją zrób najpierw odczyt flasha.
  • #10 1394620
    ssniuniek
    Poziom 11  
    Witam ponownie i dzieki dalem rade ale na stacjonarnym kompie PC a robilem wczesniej na laptopie nawet zmienilem w biosie na EPC i dalej nie dalo rade ale tylko podlonczylem na stacjonarnym kompie i wszystko ok

Tylko nie budzą mi progr. polszmatu :( co jest
    wsadek do fun mam z ponizej linku podanego
    http://www.tomy.dvhk.pl/3010/3010.html

a moze mam dac ten wsadzik z AU ...z tego linku ponizej
    http://www.expoint.dvhk.pl/klucze.html

pozdrawiam ssniuniek

Dodano po 2 [minuty]:

s**t i lis*e mam rowniez z linku ponizej
    http://www.tomy.dvhk.pl/3010/3010.html
    moze cos zle zrobilem POMOZCIE

Dodano po 4 [minuty]:

NIE CHODZA MI PROGR.POLSZMATU A RESZTA OK,CZYLI NIE BUDZA MI SIE POLSZMAT SPO*T,PLE**Y itd.POMOCY
    POZDRAWIAM SSNIUNIEK
  • #11 1397849
    drajmer
    Poziom 15  
    osa116 napisał:
    Kolego "draimer" dlaczego wprowadzasz innych w błąd? Phoenixem napewno da się zaprogramować Funkę, wiem bo sam tak robie. I co ty na to? Problem Ssniuńka polega na tym że ma WIN XP, a w nim jak wszyscy wiedzą występują kłopoty z portem LPT.

Bez urazy - piszesz bzdury . Phoenixem karty Fun na 120% nie zaprogramujesz . Do kart Fun jedynie Funprog . Niedoczytales mojego posta - ten o ktorym pisze ssniuniek to jest programator Phoenix/Funprog takie dwa w jednym . Kupe czasu mialem Phila 3010 i 6010 i zareczam ci , ze wiem co pisze . Pozdrawiam .
  • #12 1402263
    ssniuniek
    Poziom 11  
    Witam, da rade zaprogramowac co wy piszecie LUDZISKA JA CHCE PORADY A WY MNIE W BLĄD WPROWADZACIE
    pozdrawiam ssniuniek

Dodano po 30 [minuty]:

a oto plik ktorym rade dalem zaprogramowac
    Załączniki:
    • FunMagic140_NO_LIMITS_PL.zip (1.44 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #13 1402822
    osa116
    Poziom 18  
    Drajmer bez urazy ale widzisz ten post wyżej?
    Nie mam więcej nic do powiedzenia.
  • #14 1408343
    gnom6
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    bez urazy panowie ale po czesci wszyscy macie racje phoenixem mozna bylo wysylac swego czasu klucze na P***** wlasnie do funki za pomoca odpowiednich inst w programie fioletowy ale na dzien dzisiejszy tego sie nie robi jesli kolega podpina programator funprog/phoenix na lpt to ten programator pracuje jako funprog natomiast phoenix pracuje na rs232
  • #15 1410593
    drajmer
    Poziom 15  
    gnom6 napisał:
    bez urazy panowie ale po czesci wszyscy macie racje phoenixem mozna bylo wysylac swego czasu klucze na P***** wlasnie do funki za pomoca odpowiednich inst w programie fioletowy ale na dzien dzisiejszy tego się nie robi jesli kolega podpina programator funprog/phoenix na lpt to ten programator pracuje jako funprog natomiast phoenix pracuje na rs232

No i o to mi chodzilo . Pozdrawiam wszystkich serdecznie .

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z programowaniem karty FunCard za pomocą programatora Phoenix na systemie Windows XP. Użytkownik ma trudności z wykryciem programatora Phoenix przez komputer, mimo zmiany ustawień BIOS na EPC i instalacji symulatora portów port95nt. Wskazano, że do programowania kart FunCard niezbędny jest programator Funprog oraz oprogramowanie FunMagic lub Funprom, a Phoenix samodzielnie nie obsługuje FunCard, choć istnieją programatory uniwersalne Phoenix/Funprog, które można skonfigurować do pracy jako Funprog. Problemy z komunikacją wynikają głównie z obsługi portu LPT w Windows XP. Użytkownikowi udało się w końcu zaprogramować kartę na komputerze stacjonarnym, natomiast nadal ma problem z wczytaniem listy kanałów Polszmat. Podano linki do wsadów i kluczy do kart, jednak nie wszystkie programy poprawnie budzą kanały Polszmatu. Wskazano, że Phoenix działa na porcie RS232, a Funprog na LPT. Ogólnie zaleca się użycie Funproga do kart FunCard, a Phoenix do innych kart, np. Titanium.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA