Witam.
Mój problem dotyczy w/w płyty głównej. Komputer pracuje normalnie, po kilku bądź nawet kilkunastu próbach jego uruchomienia. Wcześniej występują bluescreeny, zawiechy a później resecik.
W panelu sterowania wykrzykniki były przy " Nieznane urządzenie bluetooth " i było ich kilka. Odpiąłem więc Adapter Bluetooth od USB, ale problem występuje nadal.
Co zrobiłem więcej:
- Kondensatory na płycie są całe i wyglądają ok.
- Wymieniona pasta termoprzewodząca na procesorze.
- Skanowałem dysk przez wiersz polecenia za pomocą chkdsk /f /r
- Zmieniałem ułożenie kości pamięci, uruchamiałem z jedną, później z drugą.
- Zmiejszyłem ilość przydzielonej pamięci RAM dla karty graficznej z 256 MB na 128 MB ( grafika zintegrowana )
- Zrobiłem test dysku programem HD Sentinel. Dysk posiada 2 realokowane sektory. Błąd między kontrolerem a hostem wystąpił ponad 2000 razy. Brak innych problemów.
Ciekawą sprawą jest to, że czasami podczas uruchamiania BIOS oczekuje zmiany częstotliwości ( Nie wiem czego ), ponieważ wystąpił błąd ( podkręcania ? ) overclock. Nie jestem w stanie przytoczyć w tym momencie dokładnie, tego co było napisane. Jednak po wejściu do BIOSU i wyjściu z niego komputer się uruchamia. Nic nie podkręcałem, więc raczej nie mam co zmieniać.
AVG nie wykrył żadnych wirusów, więc teoretycznie infekcja odpada ( ale to tylko moje zdanie )
Podczas pisania tego postu komputer zresetował się 1 raz.
Konfiguracja sprzętu:
CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core processor 5000+ 2,61 GHz
MB: Asus M2N68-AM SE2
RAM: 1,5 GB ( 1 GB + 512 MB ) DDR2
PSU: MODE COM 450 W
GPU: zintegrowana
HDD: Seagate ST316081 160 GB SATA
Windows 7
No i to chyba wszystko.
Co jeszcze mogę zrobić, bo mi już brakuje pomysłów ? Uszkodzona płyta ?
Mój problem dotyczy w/w płyty głównej. Komputer pracuje normalnie, po kilku bądź nawet kilkunastu próbach jego uruchomienia. Wcześniej występują bluescreeny, zawiechy a później resecik.
W panelu sterowania wykrzykniki były przy " Nieznane urządzenie bluetooth " i było ich kilka. Odpiąłem więc Adapter Bluetooth od USB, ale problem występuje nadal.
Co zrobiłem więcej:
- Kondensatory na płycie są całe i wyglądają ok.
- Wymieniona pasta termoprzewodząca na procesorze.
- Skanowałem dysk przez wiersz polecenia za pomocą chkdsk /f /r
- Zmieniałem ułożenie kości pamięci, uruchamiałem z jedną, później z drugą.
- Zmiejszyłem ilość przydzielonej pamięci RAM dla karty graficznej z 256 MB na 128 MB ( grafika zintegrowana )
- Zrobiłem test dysku programem HD Sentinel. Dysk posiada 2 realokowane sektory. Błąd między kontrolerem a hostem wystąpił ponad 2000 razy. Brak innych problemów.
Ciekawą sprawą jest to, że czasami podczas uruchamiania BIOS oczekuje zmiany częstotliwości ( Nie wiem czego ), ponieważ wystąpił błąd ( podkręcania ? ) overclock. Nie jestem w stanie przytoczyć w tym momencie dokładnie, tego co było napisane. Jednak po wejściu do BIOSU i wyjściu z niego komputer się uruchamia. Nic nie podkręcałem, więc raczej nie mam co zmieniać.
AVG nie wykrył żadnych wirusów, więc teoretycznie infekcja odpada ( ale to tylko moje zdanie )
Podczas pisania tego postu komputer zresetował się 1 raz.
Konfiguracja sprzętu:
CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core processor 5000+ 2,61 GHz
MB: Asus M2N68-AM SE2
RAM: 1,5 GB ( 1 GB + 512 MB ) DDR2
PSU: MODE COM 450 W
GPU: zintegrowana
HDD: Seagate ST316081 160 GB SATA
Windows 7
No i to chyba wszystko.
Co jeszcze mogę zrobić, bo mi już brakuje pomysłów ? Uszkodzona płyta ?