logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet radiowy – wysokie pingi, spadki prędkości, komunikat o niestabilności łącza

adriano777 29 Mar 2014 18:04 1557 3
REKLAMA
  • #1 13455756
    adriano777
    Poziom 9  
    Witam mam internet radiowy u miejscowego dostawcy od jakiegoś tygodnia widzę że Internet działa wolniej strony otwierają się długo ,pingi w grach są wysokie gdy robię test prędkości wyskakuje często komunikat brak stabilności łącza , zadzwoniłem do dostawcy on posprawdzał i powiedział że z ich strony wszystko działa dobrze żeby sprawdzić czy to nie wina komputera( w co nie wierze bo komputer ma nie całe pół roku) czasami są przebłyski że w miarę jest dobrze ale czasami ping +2000 , skanowałem AVG i Malwarebytes Anti-Malware (znalazło jakieś wiruski wszystko po usuwałem ) w CCleaner naprawiłem problemy i posuwałem punkty przywracania systemu. Oczekuje pomocy
  • REKLAMA
  • #2 13456232
    seb235
    Poziom 28  
    Ocena: 74
    Najprościej to uruchomić komputer z jakiejś dystrybucji linuksa Live CD / DVD i sprawdzić działanie na czystym systemie. To że komputer ma niecałe pół roku nie ma znaczenia bo system można na upartego załatwić w znacznie szybszym czasie często nie wiedząc nawet czym.
  • REKLAMA
  • #3 13456778
    komputery-wlkp
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Sprawdź połączenie - antena, komputer.
    Jaki to dostawca internetu?
  • #4 13459730
    adriano777
    Poziom 9  
    To co napisał seb235 nie wiem za bardzo o co biega a komputery-wlkp połączenie antena komputer jest wszystko ok a dostawca internetu tak jak pisałem jest miejscowy wiec chyba to nie pomoże zastanawia mnie fakt gdy sprawdzam ping na speed test jest on o wiele zaniżony w stosunku do prędkości i w porównaniu do pingu z gier i choćby z ts3 ,najlepszym wyjściem chyba będzie podłączyć internet do innego komputera ,lecz może jest możliwość że wyczytacie coś z logów jeśli tak to podajcie z jakiego programu wstawić
REKLAMA