logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ładowarka Siemens C35 z 8V zamiast 5V jest uszkodzona?

-=[OLO]=- 09 Kwi 2005 20:35 1213 4
REKLAMA
  • #1 1390295
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    Jakie napięcie na wyjściu powinna mieć ładowarka do telefonu Siemens C35, pytam bo na ładowarce którą mam napisane jest 5V 300mA a na wyjściu mam 8V czy ładowarka ma za wysokie napięcie(jest uszkodzona)??
  • REKLAMA
  • #2 1390341
    RADQ
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Witam,
    Uszkodzona raczej nie jest, szczególnie jeżeli jest to ładowarka transformatorowa. Napięcie, które jest napisane na ładowarce jest prawdziwe dopiero po podłączeniu jej do telefonu czyli pod obciążeniem.
    (Dla pewności sprawdziłem też swoją ładowarkę i jest tak samo :) )

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1390583
    dyzio86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Ładowarka jest na 100% sprawna a dla poywierdzenie powiem że moja daje 9V i jest wszystko spoko. Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1391129
    marioner
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    każda "ładowarka" to nic innego jak zasilacz z regóły niestabilizowany albo jest to mała przetwornica impulsowa w obu przypadkach mamy doczynienia z brakiem obciązenia wyjściowego które w zamierzeniu ma stanowić podłączony telefon. Napięcie nieobciązonej przetwornicy czy prostownika jest znacznie większe bo nie płynie prąd obciązenia. Jesli interesują Cię szczegóły dlaczego... poco i jak? napisz --> odpowiem, chodź są to podstawy prawa Ohma R=U/I
  • #5 1392831
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    Problem polega na tym że ładowarka nie ładuje telefonu, pomyślałem że może ma zbyt wysokie napięcie i dla tego telefon nie rozpoczyna ładowania, ale skoro tak to widocznie jest to wina telefonu.
REKLAMA