logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson SX440W - Błąd po czyszczeniu głowicy i zamiennikach tuszy, co robić?

Wdzieczny833 16 Kwi 2014 10:58 2880 3
REKLAMA
  • #1 13514402
    Wdzieczny833
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Witam mam problem z drukarkami Epsona Sx440w otóż po czyszczeniu głowicy i włożeniu tuszy (zamiennik) drukarka wydrukowała 2 strony i przy włączeniu wyświetla się komunikat Błąd drukarki wyłącz i włącz urządzenie. Teraz pytanie bo miałem SX435 i 440 i nie wiem czy nie zamieniłem głowicy ale sa takie same i nie wiem czy ma to znaczenie czy elektronika czy głowica ale prosiłbym pomoc. W drukarce z błędem przy włączeniu nie dzieje się nic i po 3 sekundach wyświetla komunikat.
  • REKLAMA
  • #2 13514554
    morek80
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Polecam zakupić zestaw w chipami samorestującymi po włożeniu tego moja osobista drukarka ożyła jak nowa. Dla pewności zamieniłbym głowice żeby wykluczyć poszczególne błędy.
  • REKLAMA
  • #3 13515197
    Wdzieczny833
    Poziom 12  
    Tylko tu jest problem że nawet bez tuszy jest ten sam komunikat nawet karetką nie przejedzie po prostu cisza i po 3 sekundach od włączenia pojawia się błąd drukarki. Nie testuje nic nie piszczy nic się nie przesuwa po prostu echo. Bo jakby coś testowała chwilkę popracowała to rozumiem ale tu ewidentnie jest coś na płycie tzn tak mi się wydaje. Kiedyś jak miałem epsona lata temu to wiem że co ileś kopii robiło się reset bo drukarka wyświetlała SERWIS a tu nic.
  • #4 13521134
    Wdzieczny833
    Poziom 12  
    Miałem z tą drukarką problem bo po testach wyskakiwał komunikat wyłącz i włącz urządzenie. Po rozebraniu zobaczyłem uszkodzona taśmę z głowicy brak jednego ze styków. Po przełożeniu taśm z innej drukarki drukarka po włączeniu nie testuje się tylko od razu wywala błąd drukarki wyłącz i włącz urządzenie i nie wiem czy to jest uzależnione od głowicy czy elektronika jest tak czuła.
REKLAMA