logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson SX445W - Drukarka nie drukuje na żaden kolor

Lukasio 26 Kwi 2015 13:32 2232 3
REKLAMA
  • #1 14647204
    Lukasio
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Siema. Mam drukarke Epson SX445W, zawsze kupowałem do niej tusze zamienniki. Była czesto uzywana, lecz ostatnio przestała drukować. Tusze są pełne. Robiłem czyszczenie głowicy itd z panelu drukarki. Oraz wyjmowałem głowice i ją czyściłem. Problemem jest to że jak wleje plyn i postawie w niej glowice to widac ze tusz leci z tej głowicy. ale jak już drukuje na kartce to nie ma żadnego znaku :/.
  • REKLAMA
  • #2 14647277
    DarkNeret
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Spróbuj przeinstalować sterowniki drukarki (u mnie pomogło jak miałem coś podobnego w HP).
  • REKLAMA
  • #3 14647294
    Lukasio
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Tylko że nawet jak skanuje coś to też nie idzie, więc niewiem czy to by była wina sterowników :/
  • #4 14647330
    DukeMZ
    Poziom 11  
    Ocena: 34
    Czy wsadziłeś do niej te same tusze co zawsze? Możliwe że trafiłeś na tusz o innym składzie niż wymagany i głowica po prostu nie jest w stanie go wystrzelić. Sprawdź czy można z cartridga ściągnąć tusz strzykawką - możliwe że pojemnik jest uszkodzony (zatkany odpowietrznik, uszkodzony zawór, spotykałem takie pojemniki już).

Nie ruszaj tej głowicy - najlepiej czuje się w karetce, nie pchaj przez nią niczego strzykawką bo też tego głowice nie lubią. Niech siedzi w karetce. Jeżeli już masz ją na wierzchu to wypłukaj ją całą w ciepłej wodzie i połóż w ciepłym miejscu, niech wyschnie. Potem zamontuj w drukarce, wsadź inne tusze i jak nie ruszy to będziemy myśleć dalej.
REKLAMA