logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HPE-140sc: Klawiatura USB wariuje podczas gry na Windows 8.1 Pro

seba89stg_2009 19 Kwi 2014 19:26 726 6
REKLAMA
  • #1 13525691
    seba89stg_2009
    Poziom 10  
    Witam i zarazem wesołych świąt życzę.
    Od jakiegoś czasu jestem seryjnej jednostki HPE-140sc z windowsem 8,1 PRO i od pewnego czasu mam z nią pewien problem, a mianowicie taki, że podczas grania w jedną grę online (bo w więcej gier nie gram) jak gram występuje pewny błąd. Używając przycisków klawiatury (USB) po pewnym czasie zaczyna coś wariować w taki sposób jakby raz miała wciśnięty ctrl a chwile później alt i nic praktycznie nie idzie robić. przechodzę na okno windows i jest to samo. Początkowo myślałem, że może to być wina klawiatury choć ta była nowa, kupiłem nową i problem jest dalej ten sam. Wyłączyłem w ustawieniach wszystkie klawisze skrótów i nic się nie zmieniło. Gdzie może być problem przeszukałem wiele tematów, ale nikt nie opisywał wcześniej takiego problemu. W czym tkwi problem? Może ktoś mi pomóc?
    dodam tylko, że podczas normalnego użytkowania problem wraca. Czy może to być wina windowsa?
  • REKLAMA
  • #2 13529385
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 13530577
    seba89stg_2009
    Poziom 10  
    Raczej nie bo tego windowsa mam wgrane jakieś 6 miesięcy i problem jest od samego początku. Przedtem miałem wgrane wina 7 i nie zauważyłem żeby były jakieś błędy chociaż mało używałem kompa.
  • REKLAMA
  • #4 13530668
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 13544822
    seba89stg_2009
    Poziom 10  
    Witam co do tego programu który proponował ,, kuferekczasu" to nic nie pomógł. Wg
    nie pokazał, żadnych włączonych funkcji. Natomiast klawiatura ekranowa w win 8.1 pokazuje dwa cały czas wciśnięte ctrl na raz. Dalej nie ma rozwiązania co do klawiatury.
  • REKLAMA
  • #6 13544862
    Morgoth143
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Klawiatura jest na USB? Jeśli tak to spróbuj podłączyć klawiaturę do innego wejścia USB.
  • #7 13545032
    seba89stg_2009
    Poziom 10  
    Klawiatura jest na USB ale mam 10 wyjść i na każdym jest to samo.

Dodano po 2 [minuty]:

Teraz jak podłączyłem klawiaturę i po chwili grania klawiatura ekranowa pokazała, że jest wciśnięty 2X shift, 2 X ctrl, 2 X alt i dodatkowo okienko windowsa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z klawiaturą USB w jednostce HPE-140sc działającej na systemie Windows 8.1 Pro, która podczas grania w grę online wykazuje nieprawidłowe działanie, takie jak przypadkowe wciśnięcia klawiszy Ctrl, Alt i Shift. Pomimo wymiany klawiatury na nową, problem nadal występuje. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym zmiany układów klawiatury oraz podłączenia do różnych portów USB, jednak problem nie ustępuje. Klawiatura ekranowa wskazuje, że klawisze są wciśnięte, co sugeruje, że może to być problem z systemem operacyjnym lub konfiguracją sprzętową.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA