Witam. Mam problem z asystent x58l. Laptop na zasilaczu działa normalnie, na beterii zero oznak życia (bateria sprawna zapozyczona z mojego x51rl) przy wlozonej baterii i podłączonych zasilaczu świeci sie dioda od ładowania natomiast w systemie pokazuje "podłączony ląduje 0%" po wyjęciu wtyczki ladowarki komputer chodzi na baterii przez ok 1 min
i sie wyłącza (mimo naśladowanej baterii) laptopa odkupilem od kuzyna i kiedyś normalnie podmienialismy baterie i nie było z tym problemu. Lapek miał nie oryginalna ladowarka i problem z gniazdem które nie stykalo... Oczywiście wymienilem już na nowe+orginalna ladowarke. Co sprawdziłem : płyta na stole- bateria podlaczona napięcia na stykach są na klawiszy power tez ok 3,30v , podmienilem z asusa x51r z uszkodzana grafika układ "maxim8725e"(gdzieś wyczytałem ze jest odpowiedzialny za ładowanie) nic sie nie zmieniło
ma ktoś moze jakis schemat zasilania tego modelu? Bądź wie w których miejscach robic pomiary? Co wymienić? Lub jakieś inne wskazówki.