logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podłączenie samsung smart tv do kina domowego Philips. proszę o odpowiedź!

tony1802 23 Kwi 2014 10:10 5358 7
REKLAMA
  • #1 13534865
    tony1802
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Witam. Posiadam tv Samsung UE55F7000 .
    Mój problem polega na tym że chce podłączyć kino domowe do tv żeby dźwięk z tv był odtwarzany na kinie. I nie mam pojęcia dlaczego nie działa. A więc, podłączam przez kable Chinchin, wszystko poprawnie podłączam: czerwony do czerwonego, biały do białego. Jak już wszystko podłączyłem i w TV i w kinie to włączam TV, na kinie włączam AUX iii... nie działa! Zmieniałem ustawienia w TV i nic ! Prosze was bardzo o pomoc. Dlaczego to nie działa??! Może jakieś inne sposoby podłączenia?! Proszę o pomoc co może być przyczyną, dlaczego nie działa. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13535326
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    tony1802 napisał:
    Podłączyłem do gniazdka Chin Chin

Kolego - konkretnie - co pisało obok gniazda? Bo raczej nie Chin Chin, i zapewne nie Chihuaua ani Cin-Cin...

tony1802 napisał:
    Potem spróbowałem przez taką przejściówkę

W większości TV przy odbiorze ze źródła cyfrowego (DVB-T, HDMI) w tym gniazdku nie pojawiają sie sygnały wyjściowe. Zostaje więc użycie wyjścia optycznego audio (najlepiej), wyjść RCA Audio Out (cinch) i w ostatniej kolejności gniazda słuchawkowego.
  • REKLAMA
  • #5 13536029
    tony1802
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedzi ;). Już zrobiłem.
    Zamykam temat .
    Pozdrawiam
  • #6 13538056
    tony1802
    Poziom 9  
    Podałem wyżej link z adapterem ( przejściówka ) To właśnie przez to podłączyłem! :) :)
  • #7 13540370
    tony1802
    Poziom 9  
    Mam jeszcze takie pytanie. Czy wiecie może co może być przyczyną: dźwięk normalnie z tv (normalne kanały np.TVP1 itd.)działa na kinie domowym, a jak na tv włączam YouTube i jakiś filmik to już dźwięk nie działa na kinie domowym. Dlaczego tak jest ?? Tv to Samsung UE55F7000. Proszę o odpowiedź :).
  • #8 13540823
    tony1802
    Poziom 9  
    Tv to : Samsung UE55F7000, a kino domowe jest marki Philips (nie wiem jaki model). Tv z kinem domowym jest podłączony przez taki adapter : http://m.allegro.pl/adapter-przejsciowka-euro-3x-rca-s-video-i4098547342.html. 
    Wejścia optycznego niestety w kinie domowym nie ma. 
    To jest dziwne, dlaczego dźwięk nie działa na kinie domowym jak włączam na tv YouTube lub przeglądarkę internetową. A kanały normalnie działają (np. TVP1 itd.)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telewizor Samsung UE55F7000 i próbuje podłączyć kino domowe marki Philips, aby dźwięk z telewizora był odtwarzany przez kino. Podłączenie odbywa się przez kable RCA (Chinch), jednak dźwięk nie działa. Użytkownik zmienia ustawienia w telewizorze, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić, do jakich gniazd podłączono kable, oraz proponują użycie wyjścia optycznego audio lub wyjść RCA Audio Out. Użytkownik informuje, że dźwięk działa z normalnych kanałów telewizyjnych, ale nie działa podczas odtwarzania z YouTube. Problem może wynikać z braku sygnału audio z cyfrowych źródeł w telewizorze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA