logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Linksys WAG160N - Brak połączenia LAN i WiFi po przerwie w zasilaniu

krzysiupoc 23 Kwi 2014 19:02 1395 4
REKLAMA
  • #1 13536291
    krzysiupoc
    Poziom 10  
    Witam z góry przepraszam jeżeli umieściłem w złym miejscu temat.
    Mam problem ponieważ wyłączyłem korki w garażu po czym później włączyłem i od tamtego momentu nie działa mi router model podany wyżej (Linksys WAG160N).
    Próbowałem go zresetować i od nowa skonfigurować ale router ma problem z zainstalowaniem "bramy" pożyczyłem router tp-link TD-W8961ND i normalnie działa ,a mój linksys ma problem z połączeniem się z lanem dioda od ADSL i od internetu świeci się ale nie świeci się od lana .Męczyłem się z nim i w końcu "zachwycił " lana i zapaliła się dioda ale następnego dnia już nie działało dodam też , że przestało mi działaś wifi w tym linksys nawet dioda wlan się nie świeci ,a w tp-linku wszystko normalnie działa .. Proszę o bardzo szybką odpowiedź i proszę o wyrozumiałość ..
    Z góry dziękuje :)
  • REKLAMA
  • #2 13536475
    Jarosław Cichociemny
    Poziom 9  
    Nic nie zrobisz.... Router do wyrzucenia. Chyba że byś go pospawał czy zaszpachlował.
  • REKLAMA
  • #3 13536495
    viwaldi1
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Cytat:
    ...router ma problem z zainstalowaniem "bramy"...

Jak to zrozumiec? Pokaz zakladke status.

Przepinales kabel do innego portu LAN?
    Pomierz napiecie na zasilaczu. Moze to tylko on.

v
  • REKLAMA
  • #4 13536579
    krzysiupoc
    Poziom 10  
    Tak próbowałem w 4 portach po kolei i migała się odpowiednia lampka do danego portu po czym zgaszała się .. a co do instalowania "bramy" to miałem na myśli to :https://obrazki.elektroda.pl/6708533700_1398277363.png
  • #5 17478940
    krzysiupoc
    Poziom 10  
    Nowy router zakupiony :)
REKLAMA